Sanitat reduirà la llista d'espera quirúrgica creant una oficina per departament

"Permetrà continuar treballant a millorar els temps i ser més àgils"

Guardar

Quiròfan Neurocirugia de l'Hospital La Fe
Quiròfan Neurocirugia de l'Hospital La Fe

El nou conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha anunciat la creació d'una oficina per departament, amb l'objectiu de "continuar treballant a millorar els temps i ser més àgils". Una iniciativa que permetrà que cada hospital de la Comunitat Valenciana compte amb equip professional dedicat a millorar els processos per a reduir el temps d'espera en llista quirúrgica.

El gran impacte sanitari que va produir la pandèmia de la COVID-19 va suposar una aturada important en les intervencions quirúrgiques, la qual cosa inevitablement es va traduir en "un augment de les demores i del nombre de persones que estaven esperant una intervenció no urgent". Així i tot, la Comunitat Valenciana va aconseguir mantindre's per sota de la mitjana espanyola en els temps d'espera. Una circumstància que, en paraules del conseller, "es manté".

I és que la sanitat valenciana es troba 23 dies per davall de la mitjana espanyola, i registra a més un nombre inferior de persones que esperen una operació per cada 1.000 habitants: 10 enfront de les 15 persones de mitjana. No obstant això, en la tornada a la normalitat del sistema sanitari, és necessari continuar baixant les llistes d'espera, alguna cosa que s'espera aconseguir amb la creació de les noves oficines.

Reforç de la salut pública

Així mateix, Mínguez ha detallat que es crearan 157 noves places de reforç de personal destinat a la vigilància i la promoció de la salut. "La pandèmia ha posat de manifest la importància dels serveis de Salut Pública, així com la necessitat d'efectuar millores estructurals".

Finalment, el conseller de Sanitat Miguel Mínguez ha aprofitat la seua compareixença en Les Corts per a avançar que el nou sistema d'informació de la Xarxa de Vigilància, que es beneficiarà dels fons europeus MRR, permetrà incrementar les funcions d'alerta primerenca i resposta ràpida.

Arxivat a:

Destacats