Sanitat publica la convocatòria d'ajudes als municipis per a reformar els centres de salut i consultoris per valor de 4,5 milions d'euros

El termini perquè els ajuntaments sol·liciten les ajudes és d'un mes des de la publicació en el DOGV

Guardar

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, en la seua visita al centre de salut de Moncada
El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, en la seua visita al centre de salut de Moncada

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), la convocatòria d'ajudes dirigides als municipis de la Comunitat Valenciana per a poder dur a terme obres d'intervenció arquitectònica per a la reforma i millora de locals destinats a la prestació d'assistència sanitària, gràcies al Pla d'Intervenció Arquitectònica en Consultoris (PIAC).

Per punt, aquells municipis interessats en l'accés a aquestes ajudes compten amb un mes des de la publicació en el DOGV per a poder sol·licitar la subvenció. En total, el nombre màxim de projectes subvencionables en cada convocatòria per ajuntament és de dos. Cada ajuntament pot rebre un màxim de 400.000 euros per cada projecte de millora i presentar fins a un màxim de dos projectes.

Per a això, Sanitat destinarà 4,5 milions d'euros, que corresponen a 1 milió d'euros per a l'any 2023 i 3,5 milions d'euros l'any 2024. En aquest sentit, l'import màxim que pot rebre un ajuntament per cada projecte d'intervenció arquitectònica (fins a un màxim de dos) se situa en 400.000 euros, un import que ja es va incrementar l'any passat, ja que anteriorment estava estipulat en 100.000 euros.

L'objectiu principal del Pla d'Intervenció Arquitectònica en Consultoris (PIAC) de la Conselleria de Sanitat és la millora i adequació de les infraestructures sanitàries a les necessitats assistencials de la població en els diferents municipis de la Comunitat Valenciana.

Per a poder accedir a les ajudes, els ajuntaments han de presentar un projecte d'obra sobre la intervenció arquitectònica que es durà a terme. A més, l'ajuntament ha d'ostentar la titularitat patrimonial del local en el qual es realitzaran les obres.

Les ajudes estan destinades per a totes aquelles actuacions que comporten una intervenció arquitectònica en un local de titularitat pública destinat a l'atenció sanitària. Per punt, se subvencionaran aquells projectes que comporten una reforma, reparació, restauració i rehabilitació de les instal·lacions.

A més, es poden dur a terme tasques de manteniment i conservació del local municipal. Gràcies a aquestes actuacions s'aconsegueix una millora de les infraestructures sanitàries de la xarxa pública sanitària i, per punt, de l'atenció sanitària que rep la població de la Comunitat Valenciana.

Durant l'any passat, Sanitat va concedir aquestes ajudes a 25 municipis de la Comunitat Valenciana per un import de 4.400.048,71 d'euros i una quantitat mitjana de 176.001,95 euros. Des de l'engegada del PIAC, en 2018, s'han concedit subvencions per un muntant total de 10.787.147,07 euros a 185 municipis: 43 de la província d'Alacant; 88 de València i 54 de Castelló.

Destacats