Sanitat proposa tancar les CCAA per Setmana Santa i en el pont de Sant Josep

Guardar

terraza cullera
terraza cullera

El Ministeri de Sanitat ha proposat a les comunitats autònomes tancar perimetralment entre el 17 i el 21 de març de 2021 en aquells territoris en els quals siga festiu el dia 19 de març pel pont de Sant Josep, i des del 26 de març al 9 d'abril, període de Setmana Santa.

Així s'estableix en l'esborrany, al qual ha tingut accés Europa Press, que el Ministeri de Sanitat presentarà aquest dimecres a les comunitats autònomes durant el ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS). En aquest, s'exclou d'aquesta limitació a Canàries i Balears, on l'entrada en els seus territoris es limitarà als supòsits establits en el Reial decret 926/2020 de 25 d'octubre.

A més, el departament que dirigeix Carolina Darias proposa limitar durant aquestes dates la mobilitat nocturna "com a màxim" entre les 23.00 hores i les 6.00 hores, i les reunions a un màxim de quatre persones en espais públics tancats i sis en oberts, llevat que es tracte de convivents. En espais privats les reunions es limitaran a convivents.

En l'esborrany, que serà debatut aquest dimecres, Sanitat aconsella a les comunitats autònomes no baixar el nivell d'alerta en el qual es troba, "encara que els indicadors siguen favorables", durant les dues setmanes prèvies a l'inici de la Setmana Santa (des del 12 de març), mantenint així les mesures establides en eixe moment o, fins i tot, augmentar-les si l'evolució dels indicadors així ho exigira.

Respecte a les celebracions i esdeveniments massius, s'aconsella no celebrar esdeveniments massius de qualsevol índole que impliquen aglomeracions o concentració de persones; s'assenyala que els esdeveniments en espais tancats hauran de seguir les normes d'aforament i altres mesures establides en el document d''Actuacions de resposta coordinada per al control de la transmissió de la Covid-19 segons el nivell d'alerta de cada comunitat autònoma', i tindran en compte el que s'estableix en l'article 7.3 i 4 del Reial decret 926/2020 de 25 d'octubre i el que s'estableix pels decrets de les comunitats autònomes.

De la mateixa manera, Sanitat advoca per realitzar una campanya institucional per a evitar la relaxació de comportaments, amb el lema 'No salvem setmanes, salvem vides', així com incloure la integració en les estratègies de comunicació d'elements dirigits a reduir l'impacte de la 'fatiga pandèmica' en les mesures de control i plantejar els escenaris de risc previstos incloent l'esperança que aporten els bons resultats de les vacunes utilitzades per al control de l'epidèmia.

Destacats