Sanitat proposa administrar la vacuna d'AstraZeneca fins als 65 anys

Guardar

vacuna covid astra zeneca
vacuna covid astra zeneca

La Comissió de Salut Pública ha estimat la necessitat d'administrar la vacuna contra el coronavirus desenvolupada per la companyia AstraZeneca a les persones de fins a 65 anys, ampliant així en deu anys l'edat establerta fins ara.

Aquesta decisió, tal com han informat a Europa Press fonts coneixedores de la reunió, serà analitzada aquest dilluns en un ple extraordinari del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS).

Segons l'assaig de fase III que AstraZeneca ha realitzat als Estats Units, la vacuna contra la COVID-19 té una eficàcia del 80 per cent en majors de 65 anys. A més, compta amb una eficàcia estadísticament significativa del 79 per cent en la prevenció de la COVID-19 simptomàtica i una eficàcia del 100 per cent en la prevenció de la malaltia greu i l'hospitalització.

Segons ha assenyalat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en diverses ocasions, el Ministeri estava esperant els resultats d'aquest treball per a aprovar, o no, la vacunació amb aquesta vacuna en la població de fins a 65 anys.

Des de fa una setmana no s'administra aquesta vacuna a Espanya després d'haver-se detectat casos de trombes en pacients als quals se'ls havia inoculat. No obstant això, dijous passat el Comité per a l'Avaluació de Riscos en Farmacovigilància (PRAC, per les seues sigles en anglés), de l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seues sigles en anglés) va assegurar que era "segura i eficaç" i que els beneficis "superen amb escreix" als riscos.

Unes hores més tard de l'anunci de la EMA, la ministra va informar que aquest dimecres, 24 de març, es reprendrà la vacunació contra la COVID-19 amb la vacuna d'AstraZeneca. De fet, el Subcomité COVID-19 del Comité Assessor Mundial sobre Seguretat de les Vacunes (GACVS, per les seues sigles en anglés), un grup d'experts independent de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), ha conclòs també que aquesta vacuna aporta més beneficis que riscos i no veu que, ara com ara, existisca una relació amb els casos de trombes greus ocorreguts en persones a les quals se li havia inoculat.

Ara bé, s'ha establert que, a partir d'ara, la fitxa tècnica de la vacuna d'AstraZeneca contemple indicacions sobre aquestes possibles trombosis principalment en persones menors de 55 anys i dones. Així mateix, es remetrà una carta als sanitaris sobre els símptomes que s'ha de tenir en compte una vegada s'administren aquestes dosis.

Arxivat a:

Destacats