Sanitat obrirà una borsa de personal sanitari jubilat voluntari per a ajudar en la vacunació

Guardar

vacuna
vacuna

La presidenta de l'Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València (ICOMV), la Dra. Mercedes Hurtado, ha assistit aquest matí a la reunió que Conselleria de Sanitat ha convocat per videoconferència amb els col·legis professionals sanitaris de la Comunitat Valenciana per a parlar sobre l'estratègia de vacunació de la COVID-19.

La consellera, Ana Barceló, ha explicat que l'estratègia està fixada des del mes de novembre passat, però que es va aplicant a mesura que van arribant les dosis, ja que des del Ministeri de Sanitat s'estableix un ordre de prioritat en funció de les dosis que rep cada comunitat.

A més, la consellera ha assegurat que l'estratègia contempla vacunar al personal sanitari de primera línia, sense diferència de si exerceixen en els centres públics o privats. El dubte està en com es vacunarà als metges de la privada. Respecte a això, Barceló ha explicat que es vacunaran en el seu propi centre en el cas dels centres hospitalaris i en les consultes privades es farà a través d'una col·laboració amb les asseguradores i les mútues.

La presidenta de l'ICOMV ha oferit el Col·legi com a punt de vacunació, com a infraestructura per a vacunar i poder administrar més dosi en el menor temps possible, ja que des de l'ICOMV considerem que és moment de conjuminar esforços, de sumar i que la vacunació es convertisca en una prioritat per a tots.

La Conselleria elaborarà una borsa de metges jubilats voluntaris, d'entre 65 i 70 anys, per a administrar la vacuna, i ha matisat que aquests seran vacunats abans de començar a treballar. A més, també es confeccionarà una llista de metges voluntaris de la privada per a administrar la vacuna.

La consellera ha explicat que de moment s'està administrant la vacuna de Pfizer i que prompte es començarà a administrar la de Moderna, però aquesta requereix estar a menys de -20 graus, és a dir, ha d'estar congelada, per la qual cosa dificulta tota la logística.

Des de l'ICOMV ens oferim, una vegada més, a la Conselleria per a tot el que puga necessitar i estarem vigilants de com es desenvolupa aquesta estratègia de vacunació, s'espera que al març tot el personal de primera línia estiga vacunat.

Destacats