Sanitat no descarta allargar l'estat d'alarma més enllà del 9 de maig

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha avançat que "l'objectiu" és arribar a 50 d'incidència, però que si no es compleix, l'estat d'alarma es podria prorrogar

Guardar

carolina darias sanidad
carolina darias sanidad

A principi de novembre, el BOE recollia la pròrroga de l'estat d'alarma i la seua autorització per part del Congrés. Aquesta pròrroga entrava en vigor la mitjanit del hui al nou de novembre i, en principi, es preveia fins al nou de maig de 2021.

No obstant això, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha avançat avui que no es descarta que el Govern puga ampliar l'estat d'alarma més enllà del seu venciment el pròxim 9 de maig, encara que ha deixat clar que "l'objectiu" actual del seu departament és que la incidència acumulada baixe fins als 50 casos per 100.000 habitants.

"Hem de veure-ho, ara en el que estem és a baixar la incidència", ha respost la ministra després de ser preguntada per la pròrroga de l'estat d'alarma. En una entrevista en RNE, recollida per Europa Press, Darias ha insistit que, una vegada "s'aconseguisca aquesta xifra, es buscarà arribar fins a un "escenari de normalitat", xifrat en 25.

Tot dependrà, ha recalcat la titular de Sanitat, del "comportament exemplar de la ciutadania", fonamental a l'hora d'"atallar" la COVID-19. "El camí no és mirar cap endarrere", ha assenyalat Darias, que ha assegurat que dirigents i ciutadans han d'"aprendre del viscut".

Preguntada per les discrepàncies amb la Comunitat de Madrid i amb la seua presidenta, Isabel Díaz Ayuso, a compte de les restriccions per a Setmana Santa, Darias ha repetit que "no es pararà en qui vulga enfrontar", sinó que estarà "amb qui vulga avançar".

A les portes de les tradicionals vacances de Setmana Santa i altres com les Falles a València o l'1 de maig, Dia del Treballador, només queda esperar amb responsabilitat a la baixada de la incidència acumulada més enllà dels 50 per 100.000 habitants, ja que aquest indicador serà el qual decidisca si es prorroga l'estat d'alarma o no per part del Govern d'Espanya.

Arxivat a:

Destacats