Sanitat licita per quasi quatre milions d'euros la construcció del nou centre sanitari d'Oliva

El termini d'execució de les obres són 15 mesos i la nova infraestructura substituirà a l'actual consultori auxiliar del municipi

Guardar

Futur centre sanitari d'Oliva
Futur centre sanitari d'Oliva

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat en la Plataforma Pública de Contractació la licitació de les obres de construcció del nou centre sanitari Sant Francesc d'Oliva per un import total de 3.917.369,13 euros i un termini d'execució de 15 mesos. Aquesta infraestructura substituirà a l'actual consultori auxiliar, que es diu igual i està en el número 9 de la carretera de Pego.

La nova construcció tindrà una superfície total pròxima als 2.000 metres quadrats, i allí es traslladarà la base de l'ambulància del Servei d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU) que ara està radicada en el centre de salut del carrer Historiador Bernardino Llorca.

La zona coberta per a estacionar el vehicle sanitari es completarà amb tots els serveis que necessita el personal d'emergència: sala de treball, lavabos-vestuaris, cuina, menjador, dormitoris i magatzem.

A més de la base SAMU, el nou centre de salut disposarà d'àrea de recepció i treball social; sis consultes de medicina de família, altres tantes d'infermeria; dues consultes de pediatria i una d'infermeria pediàtrica; àrea d'extraccions i tractaments, i àrea d'atenció a la dona.

Es tracta, per tant, d'un projecte amb més serveis i més equipaments dels previstos inicialment, capaç d'atendre les necessitats presents i futures de la localitat. En concret, quasi la meitat de la població d'Oliva tindrà assignat el centre de salut nou i l'altre 50% serà assistit en l'actual, el del carrer Historiador Bernardino Llorca.

Destacats