Sanitat licita 11 equips d'alta tecnologia del Pla INVEAT per un import de prop de 22 milions d'euros

S'ha licitat l'adquisició i ampliació de 9 acceleradors lineals per als hospitals La Fe, Elx, Gandia, La Ribera i Sant Joan

Guardar

Façana exterior nord Hospital La Fe
Façana exterior nord Hospital La Fe

La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat en la plataforma de contractació la licitació d'11 equips d'alta tecnologia pertanyents al Pla d'Inversions en Equips d'Alta Tecnologia del Sistema Nacional de Salut (INVEAT) per un import total de 21.759.209,89 euros.

La licitació d'aquests equips forma part del procés de renovació i ampliació dels equipaments tecnològics d'avantguarda emprats en el diagnòstic i tractament de patologies d'alt impacte social, com TACs, acceleradors lineals o ressonàncies magnètiques, que Sanitat durà a terme amb els més de 81 milions d'euros que rebrà del Pla INVEAT.

En concret, s'ha publicat la licitació de l'adquisició i ampliació de 9 acceleradors lineals als hospitals La Fe (3 nous acceleradors), Elx (2 ampliacions), Sant Joan (1 nou accelerador), La Ribera (1 nou accelerador i 1 ampliació) i Gandia (1 ampliació) per un import de 20.254.190 euros.

Així mateix, s'ha licitat també l'adquisició de 2 noves unitats de tomografia computada per emissió de fotó únic (SPECT o SPECT-TAC) per a l'hospital Doctor Peset de València per un import d'1.505.019,89 euros.

Segons la secretària autonòmica d'Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, "l'objectiu és tant la renovació com l'adquisició d'equipaments d'alta tecnologia per a dotar als centres de la xarxa pública de la Conselleria de Sanitat de la tecnologia més avançada i amb això optimitzar la qualitat de l'assistència que reben els i les pacients".

L'objectiu és, per tant, que qualsevol persona, independentment d'on residisca, puga accedir a aquests equips capdavanters i poder diagnosticar i tractar en estadis primerencs malalties amb gran impacte com les oncològiques, rares, neurològiques o cròniques, garantint l'equitat i l'accés als serveis de salut de tots els ciutadans i ciutadanes de la Comunitat Valenciana.

Pla INVEAT

Dels 81 milions d'euros que es rebran del Pla INVEAT, per províncies, la distribució és la següent: 12 milions es destinaran a 11 equips per a la província de Castelló; 48 milions per a 47 equips a València i els 21 restants per a 20 equips a Alacant.

El pressupost per a renovació s'estima en més de 38 milions d'euros; altres 41 seran per a adquisició de més equipaments i la resta, per a equips de bandes tecnològiques avançades (l'últim entre el més capdavanter).

Adequació per a la instal·lació dels equips

El Ple del Consell també va aprovar la declaració d'interés general i públic de les obres necessàries per a la instal·lació en la Comunitat Valenciana dels equips d'Alta Tecnologia per a poder agilitar els treballs que cal escometre per a poder instal·lar en els centres sanitaris els equipaments tecnològics d'avantguarda.

Els equips recalaran en 22 centres: Hospital General de Castelló de la Plana, Consorci Hospital Provincial de Castelló, Hospital de la Plana, Hospital de Sagunt, Hospital Clínic Universitari de València, Hospital Arnau de Vilanova, Hospital Universitari i Politècnic La Fe, Hospital de Requena, Hospital General de València, Hospital Universitari Dr. Peset, Hospital Universitari de la Ribera, Hospital Francesc de Borja, Hospital Lluís Alcanyís, Hospital General d'Ontinyent, Hospital d'Alcoi, Hospital de la Marina Baixa, Hospital de Sant Joan d'Alacant, Hospital General d'Elda, Hospital General d'Alacant, Hospital General Universitari d'Elx, Hospital d'Oriola i Hospital de Torrevella.

Ara bé, les obres de major envergadura s'escometran a l'Hospital General de València, l'Hospital Universitari de la Ribera, l'Hospital Francesc de Borja i l'Hospital General Universitari d'Elx.

Arxivat a:

Destacats