Sanitat enforteix l'atenció primària invertint 46 milions d'euros en el departament Clínic-Malvarrosa

A l'Hospital Clínic de València s'ha invertit en nous equipaments sanitaris, s'ha augmentat el personal sanitari i també els llits d'hospitalizació

Guardar

Hospital Clínic de València
Hospital Clínic de València

"L'atenció primària és l'eix vertebrador i la que més hem de cuidar perquè és la més pròxima a la ciutadania". Així va descriure Miguel Mínguez, conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, l'aposta del departament que dirigeix i de la Generalitat Valenciana durant la presentació del projecte del nou centre de salut de Rafelbunyol.

El govern autonòmic preveu invertir 5,1 milions d'euros per a dur a terme les obres d'ampliació i reforma d'aquesta infraestructura sanitària que pertany al departament de salut Clínic-Malvarrosa. Precisament, es tracta d'un àrea sanitària en la qual, al llarg de 2023 s'invertiran 46 milions d'euros, i també es troba l'Hospital Clínic de València, un dels centres hospitalaris de referència en la ciutat.

En aqueix sentit, el conseller Mínguez ha destacat les inversions engegades per la conselleria en aquest hospital com l'augment dels llits d'hospitalització per a incrementar la capacitat assistencial del centre o l'increment de personal sanitari, especialment en medicina familiar i infermeria.

A més, Sanitat ha apostat per la instal·lació d'un equipament mèdic d'avantguarda en aquest hospital amb la implantació de dos TAC, un angiògraf d'última generació i s'han iniciat els treballs d'instal·lació de dues ressonàncies magnètiques.

Ara, la perspectiva de futur del departament del conseller Mínguez és impulsar més l'atenció primària apostant per la prevenció per a donar un millor servei en els centres de salut i impulsar l'atenció mèdica en els domicilis.

Reforma i ampliació del centre de salut de Rafelbunyol

El projecte del nou centre de salut de Rafelbunyol ja ha sigut aprovat i ara es troba a l'espera que s'adjudiquen les obres que la conselleria de Sanitat preveu començar després de l'estiu i que tindran un termini d'execució de 18 mesos.

Nou centre de salut de Rafelbunyol
Nou centre de salut de Rafelbunyol

L'objectiu d'aquestes obres és doble: d'una banda, reformar la zona de les consultes que ja existeix actualment (un total de 150 metres quadrats); i, per un altre, ampliar el centre creant una nova estructura amb noves instal·lacions (1850 metres quadrats més). En total, aquesta nova infraestructura sanitària tindrà 2000 metres quadrats.

 

Destacats