Sanitat aprovarà en els pròxims dies el protocol davant casos de submissió química per punxades

Guardar

Persones en una discoteca
Persones en una discoteca

La Conselleria de Sanitat preveu aprovar "com a més tard dilluns que ve" el nou protocol per a atendre les víctimes de casos de submissió química amb punxades que inclourà també formació al personal sanitari de com actuar davant aquesta nova situació.

Així, ho ha assenyalat la consellera de Participació, Rosa Pérez Garijo, en la roda de premsa per a informar dels assumptes tractats en la reunió del Ple del Consell. Sobre aquest tema, ha assenyalat que el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, els ha trasllat que aquest protocol estaria aprovat com a més tard abans del dilluns.

Garijo ha recalcat que és "terrible" aquesta nova violència contra les dones, però ha demanat "no crear alarma social". Així, ha destacat la importància que les joves "no deixen d'acudir per aquest perill" a espais d'oci, com a festivals i concerts, i més després d'aquests dos anys de pandèmia.

Sobre aquest tema, ha subratllat que aquest govern del Botànic "sempre ha treballat per la igualtat" i ha lluitat contra la violència a les dones i ha destacat que s'anirà també de la mà del Govern d'Espanya per a atallar aquesta violència que "preocupa moltíssim".

Des de la Conselleria de Sanitat han explicat que es tracta d'una actualització del Protocol d'atenció integral, sanitària i judicial a víctimes d'agressions sexuals de la Comunitat Valenciana, que data de 2019, per a incloure un apartat específic de l'atenció a les víctimes de submissió química amb punxades.

En la guia actual ja s'inclou un annex per a establir com ha de ser el procés de recollida de mostres en el centre sanitari davant la sospita de drogues facilitadores de l'assalt sexual, en el qual s'estableix així mateix que la cadena de custòdia "es garantirà en tot moment i estarà documentada".

La cessió de dades de caràcter sanitari està autoritzada, fins i tot sense consentiment de l'interessat, quan siga necessària per a l'acompliment de la funció judicial. Així mateix, el protocol assenyala que és "perfectament admissible" la cessió de dades sanitàries directament als agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat que intervinguen en les primeres diligències com a policia judicial.

Destacats