Sanitat adquirirà 10.000 dosis més de vacuna contra la grip

Guardar

vacuna gripe archivo ep
vacuna gripe archivo ep

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha explicat aquest dijous que en aquests moments s'han vacunat un 6% més de ciutadans contra la grip que en les mateixes dates de l'any passat. En exie sentit, ha anunciat que es treballa per a adquirir 10.000 dosis més amb les quals atendre l'augment de la demanda.

Així mateix, ha subratllat que la cobertura al personal sanitari "en tots els departaments" supera el 50% i ha recordat que en 2018 la Comunitat Valenciana va ser la segona autonomia on més personal sanitari es va vacunar. "I enguany esperem que se superen eixes xifres".

Barceló s'ha expressat així durant la roda de premsa a Alacant on ha presentat els pressupostos de la Generalitat per a l'any que ve.

Preguntada pels mitjans, la consellera ha revelat que en el Departament de Salut de Sant Joan d'Alacant el 90% del personal ja s'ha vacunat contra la grip.

Així mateix, ha incidit en què "de mitjana" més de la meitat dels majors de 64 anys es vacunen en el conjunt dels departaments.

Per part seua, ha negat que s'haja produït un "desproveïment" de la vacuna i ha explicat que les 801.000 dosis ja adquirides estan a disposició però que "el problema és el magatzematge".

Ana Barceló s'ha mostrat "satisfeta" que la població de risc s'ha conscienciat i ha detallat que es va atenent "totes les demandes i cal reposar, perquè les cambres dels centres de salut no tenen capacitat per a tindre totes les dosis que ara mateix són majors de les quals esperàvem".

FINS A FEBRER

La campanya de la grip s'estendrà fins al 31 de gener, ha subratllat la consellera que ha incidit en què l'Institut Epidemiològic ha apuntat que la malaltia s'exposarà a partir del canvi d'any i fins a febrer.

"És una previsió, però el bon temps va retardar la campanya de vacunació i s'entén que al gener, a meitat o finals, i al febrer és quan poden donar-se els pics de la grip", ha comentat.

Destacats