Sandra Gómez proposa "reimaginar València" sota una perspectiva de gènere per a reivindicar l'espai públic

Guardar

gomez_25N
gomez_25N

La candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha plantejat la necessitat de "reimaginar la ciutat des de la perspectiva de gènere" amb l'objectiu que l'espai públic siga un "entorn amable i segur, amb millors habitatges, serveis i equipaments públics".

Així ho va fer Gómez durant la seua participació aquest dissabte en el Jane's Walk de Russafa, un passeig veïnal des de la perspectiva de la urbanista Jane Jacobs. "Al llarg de les dècades les ciutats s'han anat construint des d'una posició neutra, és a dir, obviant les especials necessitats que poden tenir totes les persones que habiten en elles", ha emfatitzat Gómez.

Jane's Walk és una activitat basada en les idees de Jane Jacobs (activista que va defensar les idees dels veïns i veïnes en la planificació de barris i construcció de ciutats) que a través de recorreguts a peu permet a les persones observar, reflexionar, compartir, qüestionar i reimaginar col·lectivament els llocs en els quals viuen, treballen i juguen.

Gómez ha posat en valor que aquest passeig ciutadà "ajuda a comprendre millor l'entorn físic i humà que compartim des d'un enfocament de gènere", ha ressaltat Gómez qui ha recordat que els socialistes han incorporat la perspectiva de gènere en la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana, que està duent a terme la regidoria d'Urbanisme que dirigeix Vicent Sarrià.

D'aquesta forma, Gómez ha posat en valor que aquestos passejos "serveixen per a adonar-nos de coses que passen desapercebudes en el nostre dia a dia, però que suposen barreres per a molta gent, en referència a les persones amb diversitat funcional".

"Qüestions com l'accessibilitat de les voreres, els creus, els passos subterranis, la il·luminació de les ciutats, la mobilitat, el transport públic s'han convertit en vertaders obstacles que dificulten la vertadera integració i igualtat en les ciutats", ha ressaltat. Per açò, ha explicat que amb aquesta iniciativa "sobretot el que volem és repensar i reimaginar València amb l'objectiu que siga una ciutat per a tots i per a totes".

Arxivat a:

Destacats