Sandra Gómez proposa rebaixar l'IBI de les famílies monomarentals fins a un 90%

Guardar

La vicealcaldessa i candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez
La vicealcaldessa i candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez

La vicealcaldessa i candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha llançat aquest matí la seua proposta per a bonificar l'IBI a les famílies monoparentals i monomarentales. “Fins ara les bonificacions anaven dirigides a les famílies nombroses, que està molt bé, però s'oblidaven d'una altra mena de famílies que també tenen una càrrega econòmica important com són les famílies monoparentals i monomarentales que estan formades en la immensa majoria d'ocasions per dones. Per això, com a Partit Socialista volem recolzar a les dones que es fan càrrec soles que es fan càrrec dels seus fills i filles i proposar una bonificació de l'IBI a totes les famílies monoparentals”, ha manifestat durant la Jornada de les Famílies que ha organitzat el Partit Socialista enfront del Palau de la Música. 

“El Partit Socialista és el partit de les famílies. Per això, el president Ximo Puig va anunciar fa uns dies que totes les famílies amb més de dos fills podran beneficiar-se de les bonificacions com a famílies nombroses. I per això també, quan siga alcaldessa em compromet a rebaixar l'IBI a les famílies monoparentals i monomarentales que també tenen més dificultats per a poder tirar avant als seus fills i filles”, ha continuat.

La candidata socialista ha detallat que el projecte de rebaixa de l'IBI dels socialistes per a les famílies monoparentals i monomarentales les equipararà amb el règim existent per a les famílies nombroses. Actualment, l'ordenança fiscal de l'Ajuntament de València estableix fins a un 90% de bonificació per a aquells nuclis familiars amb més de quatre fills i aqueixa serà l'ajuda per a les famílies monoparentals amb dues o més fills al seu càrrec. El tipus màxim de bonificació, com ocorre en l'actualitat, dependrà del nivell de renda.
En l'altre tram, les famílies monoparentals i monomarentales amb un sol fill o filla podran beneficiar-se de les bonificacions de les famílies nombroses generals. És a dir, podran aconseguir un màxim de rebaixa de l'IBI del 30%. En aquest cas, el coeficient s'estipularà també en funció del nivell de renda.

“Volem que València siga la ciutat de les famílies. Per això, hem desenvolupat el projecte Ciutat de Places i la renaturalització de les principals avingudes perquè totes les famílies puguen disposar d'espais de socialització i d'estada. Però també hem de secundar-les econòmicament i, per això, posarem en marxa totes les bonificacions fiscals possibles tant per a les famílies nombroses com, per descomptat, per a les famílies monoparentals i *monomarentales”, ha finalitzat.

Destacats