Sandra Gómez proposa a Pedro Sánchez crear un impost als especuladors

Guardar

La vicealcaldessa i candidata dels socialistes a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez
La vicealcaldessa i candidata dels socialistes a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez

La vicealcaldessa i candidata dels socialistes a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha anunciat que la seua prioritat com a alcaldessa serà frenar l'especulació per a garantir l'accés a l'habitatge de les famílies. Durant la seua intervenció en l'acte de presentació dels candidats del PSOE de tota Espanya que s'ha celebrat aquest matí davant més de 2.000 persones a la sala d'Arqueries del Museu Príncep Felip amb la presència del president del Govern, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, Gómez ha anunciat que, com a alcaldessa, posarà en marxa un pla que pose límit als fons voltors que compren grans borses d'habitatge en els barris i als apartaments turístics perquè disparen els preus i converteixen l'habitatge en inaccessible per a les famílies i les i els joves.

"No és assumible que una persona haja de dedicar el 80% de la seua nòmina a pagar un lloguer. No hi ha dret. Per això, de la mateixa manera que el Govern d'Espanya ha sigut valent per a posar límit als beneficis dels qui s'enriquien a costa de les dificultats de la majoria, els ajuntaments hem de ser valents per a garantir el dret a viure en els nostres barris. Per això, propose un impost extraordinari als fons voltors i una taxa especial per als apartaments turístics. Pedro, et propose que València amb mi com a alcaldessa siga l'exemple que ajudarem a les famílies i posar-li'l molt difícil als especuladors", ha manifestat durant la seua intervenció en un acte que desenes de persones han seguit des de fora del recinte en completar-se l'aforament.

"Es va acabar que fons voltor puguen comprar grans borses d'habitatges en barris, com ací al costat, en Fuensanta, a costa de coaccionar i amenaçar a les famílies més vulnerables de la nostra ciutat. L'habitatge són les llars de les nostres famílies, no poden ser el negoci immobiliari dels voltors", ha incidit.

Després d'agrair el suport de tots els candidats del PSOE, "que hui heu convertit a València en la capital dels pròxims ajuntaments de la gent", Gómez ha posat en valor que el Partit Socialista és l'únic que "respecta el valor del vot" enfront del "PP de Feijóo, que vol que el vot no valga res com s'ha demostrat en les últimes 48 hores. Per això neguen la legitimitat de Pedro Sánchez, perquè creuen que el poder no ha d'estar ocupat per la gent corrent. Per això, no defensen la separació de poders sinó l'apropiació del poder, no l'Estat de Dret sinó el dret d'okupar, amb k, les institucions. Per això, s'atrinxeren en el Tribunal Constitucional i en el Consell General del Poder Judicial, perquè creuen més en la legitimitat del bressol més que en la de les urnes", ha destacat.

Gómez, en aquest sentit, ha defensat que el PSOE és l'únic que garanteix la convivència a Espanya. Alguna cosa, ha dit, "que la dreta no pot suportar. Per això, utilitzen el conflicte continu. Han viscut d'utilitzar el dolor de les víctimes d'ETA, s'han alimentat del *procés i han crescut amb l'independentisme. El PP és el Partit que més trencat vol a Espanya", ha dit. "I per això no suporten que Pedro Sánchez el que haja trencat siga l'independentisme, ha acabat amb el procés, que a Catalunya es compleix la Constitució i solo es vota quan hi ha eleccions", ha manifestat.

Per part seua, Puig ha recalcat l'esforç i la valentia de Sandra Gómez: "Ella sap el que és l'esforç i el treball per aquesta ciutat, perquè s'implica personalment amb els veïns i veïnes de cada barri. I aqueix compromís el té des de sempre. Ella es va posar al capdavant d'una causa comuna, la d'acabar amb la corrupció en la Comunitat Valenciana".

El president ha argumentat durant el seu torn de paraula que el Partit Socialista "és el millor instrument per a millorar la vida de les persones. I als Ajuntaments, a les ciutats, és on comença tot, des d'on es canalitzen els canvis cap a les persones. Aquesta és la política del partit socialista: la política dels fets, la política que defensa el decent, la justícia social i la convivència. Apostem per la societat del respecte en la qual ningú es queda arrere", ha indicat.

Finalment, el president del Govern ha reivindicat a les dones candidates: "Aquesta és la vertadera revolució que s'està produint. Tenim dones liderant governs i liderant polítiques que canvien les vides de les persones. Això és el que representa Sandra, i per això serà Alcaldessa en 2023", ha finalitzat.

Arxivat a:

Destacats