Sandra Gómez promet "deixar-se la pell" per a "guanyar València" en 2023

Guardar

Sandra Gómez i Adriana Lastra en la clausura del 14 Congrés del PSPV de la ciutat de València
Sandra Gómez i Adriana Lastra en la clausura del 14 Congrés del PSPV de la ciutat de València

La vicealcaldessa de València i acabada de reelegir com a secretària general del PSPV-PSOE de la ciutat, Sandra Gómez, ha fixat el seu objectiu a "guanyar València" en les eleccions municipals de 2023, ha promés "deixar-se la pell" de cara a aquesta carrera amb un partit darrere "fort i unit" i ha reivindicat que a la ciutat "li falta més PSOE, força, valentia, lideratge i ambició", alguna cosa que "només" poden oferir els socialistes.

Així ho ha manifestat durant la clausura del 14 Congrés del PSPV de la ciutat de València que ha reelegit a Gómez, amb 159 vots a favor dels 159 emesos, el 100%, com a secretària general de la formació.

La dirigent socialista ha agraït als militants socialistes aquest suport "unànime", al mateix temps que ha expressat que "sens dubte" el PSOE "guanyarà les pròximes eleccions", un partit que ix d'un congrés "sol amb una prioritat: guanyar aquesta ciutat per a resoldre els problemes dels valencians". "Ho hem demostrat ja en la Generalitat i el Govern, liderant la crisi de la covid".

"València té molts reptes i oportunitats", ha destacat Gómez, qui ha augurat un canvi de cicle econòmic i social "molt positiu" per a la ciutat, però davant el qual València, ha reivindicat, "necessita preparar-se".

La també vicealcaldessa de la ciutat ha defensat "apostar" per la ciutat "per les seues places, deixant arrere projectes de grans avingudes de cotxes i defensant grans passejos per a les persones", un camí que, encara que "sembla nou, no ho és", i que "no comença i s'acaba en el centre". A més, ha apostat per "models progressistes i no excloents", com en el cas de Benimaclet o Torrefiel.

Sandra Gómez ha promés "deixar-se la pell" per a ser "exemple de poder ser mare i alcaldessa, d'arribar a tot el que es pot". "Totes les dones poden aconseguir els seus somnis sense que ningú tinga la més mínima per a apartar-les per ser mares", ha expressat.


"PER A SALUDAR Al BALCÓ VAL QUALSEVOL"
 

Per tot això, ha insistit que València "necessita un lideratge socialista", "una alcaldessa que vulga ser-ho", una persona que "no estiga esgotada, que l'adversitat no li done peresa i que quan vinguen problemes no els veja com un 'embolat'". "Per a saludar al balcó val qualsevol", ha agregat.

També ha coincidit en això la sotssecretària general del PSOE, Adriana Lastra, que ha incidit en la importància que hi hagen dones "al capdavant" de ciutats i que "es mantinguen" perquè "no som intercanviables". Sobre aquest tema, ha enviat un missatge a l'alcalde de València, Joan Ribó: "Als qui no tenen empenyiment, força i passió, moltes gràcies, però ara ens toca a nosaltres"

Enfront d'aquesta situació, Sandra Gómez ha reivindicat l'experiència de gestió dels socialistes: "Eixim després del confinament per a arromangar-nos i treballar i cuidar als més vulnerables, no eixim a cridar llibertat". I s'ha preguntat "on estaven llavors els irresponsables, els negacionistes i els egoistes", al que ha respost que "al capdavant de res".

Per a Gómez, la "clau de l'èxit" dels socialistes és que "no hi ha receptes màgiques, però sí que sabem donar sempre la mateixa: les persones vulnerables sempre davant, en la resposta mai es pot deixar a ningú arrere". "Per això ens vam posar a liderar la recuperació econòmica i no acceptem la falsa dicotomia que tant van intentar fer-nos veure entre triar economia i vida. Ho vam fer ràpidament", ha manifestat.

En aquest punt, ha instat "a tota la dreta" de València, que "només sap mirar-se a Madrid", a "girar una mica i mirar a la seua pròpia ciutat". "Fins a l'Ajuntament de Madrid ens va cridar per a veure com l'havíem fet per a mobilitzar tant en tan poc temps. La resposta: tindre clares les prioritats, que cobren les empreses i no els espies i comissionistes, amb l'única prioritat de lluitar contra atur i no contra el mateix partit", ha expressat.


"VELLS ESDEVENIMENTS CADUCS"
 

Gómez ha aprofitat per a enviar un missatge als "melancòlics d'un altre temps" que intenten ara "posar vells esdeveniments caducs en el mapa que van portar a la ruïna a la ciutat" i, enfront d'això, ha reivindicat: "València està en el mapa perquè l'hem posada nosaltres. Aquesta és la Comunitat de la Volkswagen i no de la Copa Amèrica. Dins de molts anys, la millor notícia econòmica no serà la Terra Mítica de Zaplana, la Fórmula 1 de Camps o l'America's Cup de Rita Barberá, serà la Volkswagen de Ximo Puig. Que ningú us enganye".

La dirigent del PSPV de la ciutat de València ha posat l'accent també en la importància de "el que hem aconseguit els socialistes fins ara", com el nou sistema fiscal progressista i "just", enfront del model del PP. "Que ens senten des de Sevilla: es poden atraure inversions i empreses amb la reforma fiscal que blinda els drets dels treballadors, aqueix és el triomf de la socialdemocràcia".

Sandra Gómez ha valorat el treball que ha desenvolupat el PSPV durant aquests últims set anys a la ciutat com a part de l'equip de govern, del qual se sent "molt orgullosa".

En aquest sentit, ha aplaudit el treball de la Conselleria de Sanitat, dirigida per la socialista Ana Barceló, gràcies al "compromís" de la qual València té nous centres de salut, al mateix temps que ha criticat la labor exercida des del departament d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que encapçala Mónica Oltra (Compromís): "No pot ser que hagen passat set anys i encara no hi haja ni un centre de dia més per a persones majors".

En qualsevol cas, ha instat a "defensar la ciutat enfront de tots" perquè, ha subratllat, "no val defensar unes coses amb els quals no són del meu partit i amb els quals no dir res".

Finalment, ha remarcat la necessitat de "combatre la mentida enfront dels camioners que no tenen carnet, bé, sí, el de Vox, i enfront dels farsants".


NOVA EXECUTIVA
 

El nou equip de la secretària general dels socialistes a València incorpora en la Secretaria d'Organització a Borja Santamaría per a sumar un nou impuls de cara a la campanya electoral. Carlos Vila, el seu predecessor en el càrrec, assumirà un pes "més polític" des de la Sotssecretaria General. Pilar Bernabé ocuparà la Sotssecretaria de Sectors Estratègics, mentre que Borja Sanjuán es farà càrrec del Càrrec de portaveu i la Sotssecretaria d'Estratègia i Acció Electoral i Luis Lozano es mantindrà en la Presidència.

Maite Ibañez se suma a la nova Executiva per a encapçalar l'àrea de Cultura, un sector en el qual gaudeix d'un ampli reconeixement i en el qual el partit vol continuar molt present. S'incorpora també, María Pérez, artífex de l'Autoritat Metropolitana del Transport i de la integració tarifària per a impulsar una àrea fonamental a la ciutat on el Partit Socialista vol marcar un perfil propi.

El nou equip socialista a la ciutat suma també a Clara Martínez, exvicerectora de la Facultat d'Economia de la Universitat de València, qui tindrà el repte de mantenir potenciant una àrea clau per als socialistes com la generació d'ocupació i oportunitats amb la mirada posada en l'articulació d'un projecte sòlid perquè València aprofite les oportunitats que genera a la ciutat la inversió de la fàbrica de bateries de Volkswagen a Sagunt. Es tracta d'una Executiva plural i integradora que representa a tot el partit per a acudir a les urnes amb un projecte unit i fort per a guanyar la ciutat.

Finalment, Manuel Illueca "reforçarà" l'àrea d'Estudis Econòmics i Finançament Local i Blanca Silvestre assumirà la Secretaria d'Emergència Climàtica per a "sumar esforços" en l'aposta mediambiental del partit.

Destacats