Sandra Gómez nega "crisi de govern" pel frau de l'EMT

Creu que Grezzi ha d'absentar-se de la comissió d'investigació i veu "inoportú" que el PSPV isca de la Comissió delegada de la Marina

Guardar

WhatsApp Image 2019-10-28 at 14.24.04
WhatsApp Image 2019-10-28 at 14.24.04

La vicealcaldessa i portaveu del PSPV a l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha assegurat aquest dilluns que el frau de 4 milions d'euros en l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València "en cap" cas repercutirà en "crisi de govern" i ha garantit que els socialistes faran "tot el possible per esclarir l'ocorregut i perquè no afecta la convivència i a l'acord --entre Compromís i PSPV-- per a liderar conjuntament el govern de València des d'una òptica progressista".

En la seua opinió, "els líders polítics, en moments de tensió, no ens hem de deixar pels nervis i hem d'intentar arribar a acords mitjançant el diàleg, el consens i el respecte". En aquest sentit, crida a "plantejar-se, abans de prendre decisions, si beneficien o no a la ciutat i al govern, i si totes dues respostes són negatives, abstindre's d'aqueixes decisions".

Així, preguntada per la decisió de la Junta de Govern Local d'avançar la renovació del representant municipal en la comissió delegada de la Marina, --de la qual PSPV s'ha quedat fora amb els vots de Compromís--, Gómez creu "inoportú" i "inadequat" fer-ho en el moment en què es va fer, en la seua absència, i ha cridat a "assossegar i tranquil·litzar els ànims" abans de prendre decisions.

Malgrat això, diu que li toca "fer taula rasa" en favor d'"un projecte conjunt" que va més enllà de "crisis puntuals o d'aquesta mena de decisions" i assenyala que "la responsabilitat dels líders polítics és intentar que això funcione i no deixar-nos portar per les passions o els nervis en els moments de tensió, que de ben segur un govern viu i pot viure en un futur".

UNA DECISIÓ QUE "NO VA EN CONTRA DE NINGÚ"

Gómez, que s'ha pronunciat en aquests termes després de la comissió d'Urbanisme i Aumsa en ser preguntada per les discrepàncies en el Govern del Rialto arran del frau de 4 milions en l'EMT, ha defensat la posició del PSPV, que va votar a favor que el regidor de Mobilitat Sostenible i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, s'absente de la comissió d'investigació sobre el frau en l'Empresa Municipal de Transports no estiga present quan compareguen persones amb relació contractual amb la companyia pública.

Per a la vicealcaldessa, és una postura "lògica i raonable" que persegueix que les parts que atestaran puguen fer-ho amb "comoditat" i en les "condicions més adequades". L'objectiu, ha dit, és "defensar els drets dels treballadors com en qualsevol procediment judicial, penal o civil, on es protegeix aquest tipus d'actuacions per a declarar en llibertat". Al seu entendre, "és més adequat que la direcció i els treballadors no estiguen en la mateixa sala quan s'està atestant sobre quina ha pogut ocórrer".

Així ho traslladarà a l'alcalde de València, Joan Ribó, aquest dimarts en una reunió de coordinació de govern. En tot cas, ha volgut deixar clar que aquesta decisió "no va contra ningú" sinó que "va a favor del govern i del procés d'investigació".

Gómez ha subratllat que la ferma creença del PSPV en la comissió d'investigació i ha instat a esperar a les conclusions que en ella es determinen abans d'entrar a fer més valoracions. Aquest és l'espai per a determinar "responsabilitats polítiques", independentment de les responsabilitats penals o civils, que ja li correspon determinar a un jutge, ha remarcat.

Precisament, en qüestió de responsabilitats, la vicealcaldessa ha assenyalat que CaixaBank té també "una part de corresponsabilitat financera" i "haurà d'assumir la seua part de responsabilitat civil".

ACORDAR DECISIONS SOBRE L'EMT PER A EVITAR "DESGAST"

Preguntada per si creu que la pujada de sou al gerent de l'EMT va ser encertada en aquesta situació, Gómez creu que "per a evitar nous conflictes" seria bo "intentar acordar entre les dues forces polítiques --PSPV i Compromís-- qualsevol decisió, com en qualsevol organisme públic" i ha apostat per "intensificar el diàleg previ en les decisions que es prenguen en l'EMT", en aquests moments de "situació excepcional".

La intenció, ha explicat, és que la situació se solucione "de la millor forma possible i evitar que puga desgastar al govern i generar una crisi de credibilitat".

A més, la vicealcaldessa i portaveu del PSPV ha asseverat que el cas de l'EMT tampoc afectarà els pressupostos municipals i ha garantit que el govern local els aprovarà al novembre. "No deixarem que l'estafa en l'EMT afecte el govern en el seu conjunt --ha insistit--. Tenim la responsabilitat d'un govern estable i que funcions, que és per al que ens han votat", ha sentenciat.

Arxivat a:

Destacats