Sandra Gómez: “La meua primera mesura com a alcaldessa serà implantar un Pla Local per la Corresponsabilitat"

Guardar

La candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez
La candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez

La vicealcaldessa i candidata dels socialistes a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha anunciat que la seua primera mesura com a alcaldessa de València serà la posada en marxa d'un "Pacte Local per la Corresponsabilitat perquè la corresponsabilitat deixe de pertànyer a l'àmbit privat i forme part de les polítiques públiques, amb una xarxa de cures en tots els barris per als fills i filles, per a les persones majors i també per als qui cuiden dels altres", ha explicat durant l'acte 'La València que cuida' que ha compartit aquest matí amb la ministra d'Educació i portaveu del PSOE, Pilar Alegría, en el hall de la Facultat de Dret de València.

"Volem que València siga la primera ciutat que desplegament un Pacte Local per la Corresponsabilitat perquè la corresponsabilitat siga una cosa de tots i no sols de les dones. Les cures han de deixar de ser una càrrega per a ser un dret i això significa que s'incorporen dins de l'estat del benestar. I ho farem, en primer lloc, universalitzant l'educació pública de 0 a 3 anys. Per això, hui tenim ací a la ministra d'Educació per a subscriure aqueix compromís. Volem que l'educació de zero a tres anys també siga pública i, per tant, accessible i gratuïta", ha desgranat la candidata socialista a l'Alcaldia.

El segon eix del Pacte, ha incidit Gómez, s'estén a cura dels majors. "Tenim una aposta ferma i com a alcaldessa d'aquesta ciutat em compromet a ampliar tots els recursos de cures de les nostres persones majors. Volem que totes les persones que vulguen continuar cuidant als seus pares o que totes les persones majors que estan soles tinguen una xarxa de cures i de recursos públics que els cuiden", ha continuat.

La vicealcaldessa ha subratllat, a més, que aquest pacte local ha de comptar amb els agents socials, sindicats i empreses perquè "hem de parlar de la racionalització dels temps de treball, de la flexibilitat de les jornades laborals. Per a mi, el primer objectiu com a alcaldessa d'aquesta ciutat és establir les jornades intensives enfront de les jornades partides perquè volem tindre temps també per a nosaltres mateixos i per a les nostres famílies", ha dit. I això passa indiscutiblement, ha afirmat, "per establir bonificacions fiscals, subvencions i plans de formació perquè les empreses puguen modificar la seua estructura organitzativa i que València siga una de les primeres ciutats a apostar per la jornada intensiva laboral".

Finalment, la vicealcaldessa ha detallat que el tercer eix del Pacte Local per la Corresponsabilitat incidirà "en la cura de les persones que cuiden. Hi ha moltíssimes persones que dediquen bona part del seu temps personal a cuidar a les seues persones majors dependents, a persones amb qualsevol tipus de discapacitat, i són persones que dediquen tot el seu temps, que no tenen un respir. Per això, volem dur a terme diferents programes com 'L'estiu per a tu', 'Dona't un respir' o 'Presa temps per a tu', que són una sèrie de recursos públics on volem que totes aqueixes persones que durant tot l'any bolquen part del seu temps personal a cuidar a les persones més dependents tinguen un recurs i un suport públic per a poder, per tant, dedicar-se temps a ells mateixos", ha finalitzat.

Per part seua, la ministra d'Educació i portaveu del PSOE, Pilar Alegría, ha destacat el "moment important que viu València com a ciutat mediterrània, d'emprenedoria, una ciutat saludable, sostenible, que aposta per les cures a través del pacte de Sandra Gómez que podrà aplicar-lo a partir del pròxim 28 de maig com a alcaldessa d'aquesta ciutat", ha dit.

Alegria ha manifestat que quan es parla de les cures, un dels punts nuclears passa per l'Educació. "Un dels passos més importants que hem fet és sobre l'educació dels 0 als 6 anys, que ja no és assistencial sinó educativa. No són guarderies sinó educació infantil, un servei públic", ha indicat durant la seua intervenció per a ressaltar l'"esforç que s'ha realitzat des del Govern per a la creació de 65.000 noves places d'educació infantil que és la porta per a millorar eixa conciliació", ha assegurat.

Destacats