Sandra Gómez defensa la renúncia del jove candidat del PSPV per València després de ser detingut

La candidata del PSPV-PSOE explica que l'exmembre va rebutjar estar en la llista "fa setmanes" i pertanyia a l'ONG Latin Kings no la banda criminal

Guardar

Sandra Gómez durant la trobada amb els mitjans de comunicació en la seu del PSPV-PSOE de València
Sandra Gómez durant la trobada amb els mitjans de comunicació en la seu del PSPV-PSOE de València

La vicealcaldessa de València i candidata socialista a l'Alcaldia, Sandra Gómez, ha eixit en defensa del jove que va renunciar a la seua candidatura després de ser detingut per causes encara no precisades. Gómez ha destacat la labor del jove com a mediador intercultural i el seu compromís en la inclusió dels joves llatins.

Segons les informacions publicades pel diari Las Provincias, l'excandidat, que ocupava el lloc número 20 en la llista municipal del PSPV, va presentar "fa setmanes", segons ha confirmat la candidata socialista, la seua renúncia a formar part de la candidatura encapçalada per Sandra Gómez. S'ha especulat sobre les circumstàncies que van portar a la seua detenció, esmentant possibles denúncies falses i una suposada participació en una baralla.

Davant aquestes informacions, el sotssecretari nacional i eurodiputat del PP, Esteban González Pons, es va pronunciar en Twitter, qüestionant l'actuació del PSOE en el cas. No obstant això, Sandra Gómez ha respost tant en la mateixa xarxa social com en una trobada amb els mitjans, defensant al jove i ressaltant la seua dedicació com a voluntari en la Plataforma Intercultural i president de l'Associació Joves sense Fronteres.

"Dedica tot el seu temps a traure a altres xavals de les bandes llatines, és un reconegut voluntari valencià que treballa per la inclusió dels joves llatins", ha ressaltat Gómez, qui també ha afirmat que la denúncia presentada contra ell va ser una forma d'extorsió per part d'un dels xics als quals havia ajudat.

"La política té això, hi ha miserables que generen aquestes situacions i tipus com Esteban (González Pons) que viuen políticament d'elles", ha lamentat la vicealcaldessa. No obstant això, ha destacat que el jove va renunciar a l'acta i a ocupar qualsevol càrrec públic en el moment en què van sorgir les acusacions, amb l'objectiu d'evitar que la seua figura fora utilitzada per a erosionar el projecte polític i estigmatitzar a la comunitat llatina a la ciutat.

L'excandidat pertanyia a l'associació Latin Kings, no la banda criminal

Després d'eixir a la llum a través dels mitjans de comunicació la renúncia a estar en la llista electoral socialista del jove, el renou polític ha estat centrat en que moltes informacions apuntaven al fet que l'exmembre de l'equip de Gómez pertanyia als Latin Kings, una banda llatina considerada com a grup criminal que opera en diverses ciutats d'Espanya.

No obstant això, Sandra Gómez ha assegurat durant la trobada amb els mitjans que l'excandidat és voluntari de l'associació ALKQN (Totpoderosa Nació de Reis i Reines Llatines) o també coneguda amb la denominació de Latin Kings. Així figura en un reportatge publicat al març de 2017 en la revista Plaza en el qual entrevisten el jove per la seua tasca en aquesta organització sense ànim de lucre. 

És per això que Gómez ha reivindicat "l'irreprotxable currículum" del seu excandidat, la seua formació com a educador social i la seua participació en altres ONG amb el càrrec de mediador social com l'associació catòlica Joves Sense Fronteres; a més dels Latin Kings, l'entitat benèfica que a València "s'encarrega d'ajudar els joves pertanyents a bandes llatines a eixir d'elles i reinserir-se en la societat", ha detallat Gómez.

Destacats