Sandra Gómez crearà una oficina de control a les contractes per a evitar "mossegades com les d'Azud"

Guardar

sandra gomez
sandra gomez

La candidata socialista a l'Alcaldia de València i actual primera tinent d'alcalde, Sandra Gómez, ha anunciat aquest dissabte que, si resulta triada primera edil, crearà una oficina de control i seguiment de les contractes municipals per a "reforçar els mecanismes" que eviten que es puguen donar "presumptes mossegades o presumptes casos de corrupció com el que ha tornat a esguitar al Partit Popular aquesta setmana", en referència al cas Assut.

"Volem passar pàgina al passat vinculat a la suposada corrupció de l'anterior govern municipal i als presumptes diners públics mal utilitzat en contractes", ha defensat Gómez en un comunicat, abans de manifestar que "la corrupció no pot tornar a aquest Ajuntament".

Per a establir "tallafocs", ha remarcat que a través d'aquesta oficina es pretén fer "un seguiment de les adjudicacions per a comprovar que el material de les inversions s'adequa a les característiques establides en els contractes i documents que serveixen de base per a la contractació", ha recalcat la portaveu del grup socialista municipal.

A més, ha advertit que aquests suposats desviaments de diners "afecten directament la qualitat dels serveis que les empreses presten als ciutadans ciutadanes". D'aquesta manera, ha posat l'accent que s'establirà un seguiment sobre el funcionament els serveis de neteja, manteniment d'instal·lacions, grua, el servei de regulació de l'aparcament (ORA) o la gestió de subministraments, que ha citat com les grans adjudicacions de la ciutat. "Són contractes molt quantiosos que s'adjudiquen per períodes de temps amplis", ha assenyalat.

Gómez ha posat l'accent també en la necessitat de reforçar l'àrea de contractació amb més personal per a "evitar que les contractes es prorroguen, ja que això pot arribar a encarir fins a un 25 per cent els treballs que realitzen".

"L'eixida del pla d'ajust ens permet reposar personal i reforçar l'àrea de contractació, que serà una de les nostres prioritats, perquè deixe de ser un coll de botella", ha assegurat. Per a resoldre aquest problema, ha plantejat "una millora en la gestió que permeta simplificar i automatitzar tràmits per a millorar el procediment".

D'aquesta forma, ha indicat que es facilitaran unes altres de les funcions que tindrà aquesta oficina com "la redacció dels plecs de les noves adjudicacions, preparats abans que comencen les pròrrogues i així evitar els sobrecostos".

Destacats