Sandra Gómez, contra la bretxa digital a València

La candidata socialista a l'alcaldia de València posarà una persona en cada centre de majors per a ajudar a realitzar els tràmits digitals

Guardar

La candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, en el centre de majors de Patraix
La candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, en el centre de majors de Patraix

La candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha anunciat una proposta que busca acabar amb la bretxa digital que afecta les persones majors de la ciutat. Gómez ha proposat que en el pròxim mandat, cada Centre d'Activitats per a Persones Majors compte amb una persona que atenga els usuaris i els ajude a realitzar els tràmits digitals amb l'administració.

En una roda de premsa en el centre de majors de Patraix, Gómez ha explicat que la mesura busca que les persones majors puguen realitzar els tràmits digitals amb l'ajuda d'una persona de suport que els guie en el procés. A més, ha destacat que aquesta mesura complementaria els cursos de formació digital que ja s'han impartit en els centres de majors de la ciutat durant la legislatura actual.

La socialista ha subratllat el compromís de la ciutat amb les persones majors, implementant mesures com l'atenció presencial sense cita prèvia per a les persones majors tots els dijous, convenis amb les entitats financeres perquè es comprometeren a atendre'ls presencialment o establint clàusules de respecte a les persones majors als bancs per a treballar amb l'Ajuntament de València.

"València és una ciutat amigable amb les persones majors. Per això, hem treballat durant aquests últim huit anys a fer més fàcil el seu contacte amb l'administració. Però hem de continuar avançant i, per això, proposem que una persona física ajude també a les persones majors dels centres d'activitats a fer els seus tràmits amb l'administració", afirma Gómez.

La proposta de Gómez ha sigut ben rebuda pels usuaris del centre de majors de Patraix, els qui van destacar que la mesura els facilitaria molt la realització de tràmits digitals. "Hi ha moltes persones majors que no saben com fer els tràmits digitals, i aquesta mesura els ajudaria molt", va dir una usuària del centre.

Per part seua, Carlos Sanjuán, l'impulsor de la campanya 'Soc major, no idiota', que va mobilitzar a 600.000 persones per a exigir un tracte més humà als majors per part de les entitats financeres, també aplaudeix la proposta de Gómez. "Aquesta mesura és molt important perquè les persones majors necessiten ajuda per a fer els tràmits digitals. És una bona manera d'acabar amb la bretxa digital", destaca Sanjuán.

La proposta de Gómez ha sigut considerada com una mesura important per a millorar la qualitat de vida de les persones majors de València i tancar la bretxa digital que encara afecta aquesta població. La implementació de la proposta seria un pas més en el compromís de la ciutat amb les persones majors.

Destacats