Sandra Gómez anuncia ajudes a les empreses que apliquen la jornada intensiva

L'objectiu és avançar en la implantació de la jornada contínua per a racionalitzar les jornades laborals

Guardar

Sandra Gómez s'ha reunit amb l'Executiva d'UGT-PV
Sandra Gómez s'ha reunit amb l'Executiva d'UGT-PV

La vicealcaldessa de València i candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha anunciat una línia d'ajudes amb l'objectiu d'incentivar a les empreses que implanten la jornada contínua. Una mesura que busca avançar en la racionalització de les jornades laborals en la capital del Túria.

Segons afirma Gómez, "una de les principals preocupacions del Partit Socialista és facilitar la conciliació de les famílies. Per això, hem plantejat un Pla de Corresponsabilitat que abasta des d'activitats extraescolars vespertines i 'matinera' gratuïta en els nostres col·legis fins a obrir el debat de la racionalització dels horaris comercials. Com a alcaldessa, a més, em compromet a incloure també ajudes per a les empreses que apliquen la jornada intensiva".

El pla comptarà inicialment amb un pressupost inicial d'1,5 milions d'euros i estarà destinat a aquelles empreses que apliquen la jornada contínua en alguna de les seues tres modalitats: de divendres, d'estiu o de tot l'any. La candidata socialista ha realitzat aquest anunci aquest dilluns després de mantenir una reunió amb l'Executiva d'UGT-PV.

"Si volem continuar avançant en la implantació d'horaris més concordes als quals existeixen a Europa i que permeten a les famílies incrementar la conciliació familiar, hem d'ajudar les nostres empreses a fer el salt. Per això, des del Partit Socialista hem plantejat la inclusió d'una línia d'ajudes per a incentivar la transició de les jornades partides a jornades contínues", ha incidit l'actual vicealcaldessa de la ciutat.

Gómez ha recalcat que la implantació de la jornada contínua en qualsevol de les seues modalitats serà consensuada amb els treballadors i s'aplicarà de manera voluntària. Gómez, a més, ha insistit que, a més dels beneficis per a la conciliació que suposa la generalització de les jornades intensives així com l'estalvi dels treballadors i treballadores, les empreses aconsegueixen també una major rendibilitat per la captació de talent, ja que aquest tipus d'iniciatives són molt apreciades pels empleats, així com un estalvi de costos, ja que es redueix el consum energètic.

Aquesta línia d'ajudes va en sintonia "amb el debat que vull que València lidera a escala estatal sobre la racionalització dels horaris laborals per a millorar la vida de les persones treballadores. És un debat pendent a Espanya per a assemblar-nos amb la resta dels nostres països del nostre entorn perquè Itàlia, que és el país amb els horaris més amplis, tanca el seu comerç a les 20 hores", ha subratllat Gómez.

El Pla de Corresponsabilitat que abandera el Partit Socialista contempla, igualment, l'establiment d'una xarxa pública de cures perquè l'administració es faça càrrec de la cura tant dels xiquets i xiquetes com dels majors i enllaça també amb la protecció de les famílies a nivell fiscal que està impulsant el Partit Socialista. "Som el partit de les famílies com el demostra la proposta del president Puig que les famílies amb dos fills siguen considerades nombroses i es beneficien de les bonificacions autonòmiques i el nostre pla a la ciutat de València amb bonificar fins a un 90% l'IBI de les famílies monoparentals femenines i monoparentals", ha finalitzat.

Destacats