Sánchez rebutja il·legalitzar als partits independendistas com reclamen alguns barons del PSOE

Guardar

sanchez_senado
sanchez_senado

El president del Govern, Pedro Sánchez, rebutja il·legalitzar als partits independentistes com han lliscat en els últims dies els presidents socialistes de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, i Aragó, Javier Lambán, que pensen que una mesura així no seria descartable en el futur si l'independentisme persisteix en la seua actitud de desafiament constant a l'Estat.

"Segons el parer del Govern i del PSOE els problemes se solucionen, no es prohibeixen, que el tinguen clar, per la qual cosa diuen uns altres", li ha dit Sánchez a la senadora d'ERC Mirella Cortesa en el seu primer torn de rèplica en el Ple del Senat d'aquest dimarts per a donar compte de la seua política migratòria i de la seua acció de govern.

Però a més de desmarcar-se de la postura dels seus barons, Sánchez ha arremés amb duresa a l'aposta per la via eslovena que va explicitar el president de la Generalitat, Quim Torra, perquè "parlar de vies violentes i morts per a aconseguir la independència" és exactament tot el contrari a "construir un camí de confiança i lleialtat" entre la Generalitat i l'Executiu espanyol.

REFERÈNDUMS PER A LA COLLA INDEPENDENTISTA

Sánchez ha sigut també molt dur amb ERC per insistir en la seua exigència de pactar un referèndum d'autodeterminació, quan es tracta de consultes dirigides només a "la seua colla", no al conjunt de la societat catalana que, en les reiterades ocasions que han anat a les urnes en els últims anys, no han donat el seu suport majoritari als partits independentistes. "El que demana a crits Catalunya és convivència, no independència", li ha etzibat.

Segons el parer del president, la qüestió no és tant que pot oferir el Govern espanyol als independentistes, que també, sinó que ha d'oferir l'actual Govern al conjunt dels catalans. "Hui no tots els catalans senten a Catalunya seua perquè (vostés) no governen per a tota Catalunya", li ha fet veure Sánchez.

Després d'exigir una vegada més a l'independentisme que renuncie a la unilateralitat, Sánchez ha apel·lat en concret a ERC al fet que permeta tramitar els Pressupostos del Govern votant en contra de les esmenes a la totalitat perquè aquesta seria una bona mostra de la disposició d'aquest partit a reconstruir un espai de "lleialtat".

Arxivat a:

Destacats