Sánchez mostra la "solidaritat, afecte i simpatia" del Govern a les víctimes de l'incendi

El president agraeix la "labor, compromís i dedicació" dels serveis d'emergències i diu que ara la prioritat és la cerca de víctimes

Guardar

Pedro Sánchez, al costat del president de la Generalitat, Carlos Mazón, fa una declaració després de visitar la zona de l'incendi de Campanar. Foto Jorge Gil
Pedro Sánchez, al costat del president de la Generalitat, Carlos Mazón, fa una declaració després de visitar la zona de l'incendi de Campanar. Foto Jorge Gil

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha visitat aquest divendres el barri valencià de Campanar, en València, per a expressar el suport i la solidaritat de l'Executiu central davant la tragèdia de l'incendi que ha cobrat la vida, fins al moment, a cinc persones i ha deixat a altres 15 desaparegudes. Acompanyat per autoritats locals i autonòmiques, Sánchez ha transmés el recolzament del Govern a les famílies afectades i ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament i la Generalitat durant l'emergència.

En la seua intervenció davant els mitjans, el president va destacar la prioritat de les labors de cerca i rescat, así com la importància de salvaguardar la seguretat dels equips d'emergència. Així mateix, va anunciar la disposició del Govern per a proporcionar ajuda i serveis necessaris en les tasques de rescat i atenció a les víctimes.

Sánchez ha reconegut el treball i la dedicació dels serveis d'emergència, des dels bombers fins a la Creu Roja, ressaltant la seua labor valenta i compromesa, fins i tot arriscant les seues vides en l'extinció de l'incendi i l'atenció als afectats: "A ells, a aqueixos servidors públics els vull agrair la seua labor, la seua dedicació, el seu compromís fins a fins i tot jugant-se la vida com hem vist en alguns bombers que han resultat ferits" però que ara estan fora de perill.

El president també ha elogiat la solidaritat mostrada per la comunitat de Campanar i la ciutat de València, ressaltant la importància de l'empatia, l'afecte i la solidaritat en moments tan difícils. Va subratllar la necessitat de brindar suport a les víctimes i les seues famílies, así com a aquells que encara enfronten la incertesa sobre el parador dels seus sers estimats.

Finalment, Sánchez reiterat el compromís del Govern d'Espanya per a col·laborar en la superació d'aquesta tragèdia i ha destacat que la solidaritat manifestada no solament representa al Govern, sinó a tota la societat espanyola.

El president ha estat acompanyat per l'alcaldessa de València, María José Catalá; el president'de la Generalitat, Carlos Mazón; la ministra de Ciència, Diana Morant; i la delegada del Govern, Pilar Bernabé, entre altres autoritats.

Destacats