Sánchez espera abordar prompte el debat sobre retirar les mascaretes en interiors

Guardar

Un home passeja sense mascareta envoltat per gent amb màscara
Un home passeja sense mascareta envoltat per gent amb màscara

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha mostrat hui la seua esperança de poder abordar prompte el debat sobre retirar l'obligatorietat de les mascaretes en els interiors, però ha vinculat aquesta decisió a l'aportació de la ciència.

Així ho ha afirmat el cap de l'Executiu durant una roda de premsa conjunta amb la primera ministra del Regne de Dinamarca, Mette Frederiksen, qui es troba de visita oficial a Espanya i ja ha adoptat aquesta mesura al seu país.

La premier danesa ha precisat, davant les preguntes dels periodistes, que aquesta mesura no es pot fer en tots els països i que la decisió sobre la seua aplicació ha de ser nacional en cada cas, en funció del percentatge de la vacunació de cada país.

En aquest sentit, ha precisat que la raó per a poder llevar les mascaretes a Dinamarca ha sigut la dosi de reforç de la vacuna. Segons Mette Frederiksen, Espanya també ha tingut molt d'èxit en la vacunació i ha dit estar segura que el Govern adoptarà les mesures correctes sobre aquest tema.

Pedro Sánchez, per part seua, ha explicat que havia coincidit amb la premier danesa en la necessitat de tindre percentatges importants de vacunació. "Si això demostra alguna cosa és no sols el compromís sinó el deure de vacunar-se per a protegir el conjunt de la societat en un tema tan fonamental com és la salut pública", ha argumentat.

En aquest sentit, ha apuntat que la incidència acumulada no fa més que baixar i que cada vegada hi ha menys casos pel que ha dit esperar que "en els pròxims temps" es puga abordar aquest debat, aquesta mesura que, ha afegit, "també serà una bona mesura que aprecie la societat espanyola".

No obstant això, ha recordat que a Espanya es reuneix cada setmana el Consell Interterritorial, entre Sanitat i les CCAA, que és on s'aborden aquests assumptes. A més, considera que ha de ser l'aportació de la comunitat científica qui l'indique i, a partir d'ací, "el Govern acordarà amb les CCAA mesures que vagen en la línia de recuperar l'anhelada normalitat".

Ha insistit, en qualsevol cas, que obriran eixa porta quan siga procedent, és a dir, "quan ho diguen la ciència i els professionals sanitaris". "Esperem que serà més prompte que tard", ha reblat.

Destacats