Sánchez diu que el Govern actualitzarà els lliuraments a compte a les comunitats abans del 10N

Guardar

pedro_sanchez_valencia
pedro_sanchez_valencia

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, ha avançat aquest dimecres que l'Executiu "complirà amb les comunitats" i actualitzarà els lliuraments a compte del sistema de finançament abans del 10 de novembre.

Així ho ha afirmat en l'acte del PSOE, celebrat en el complex La Petxina de València davant unes 800 persones, en el qual ha estat acompanyat, entre altres, pel ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, i el president de la Generalitat, Ximo Puig.

En la seua intervenció, ha qüestionat que hi haja els qui "s'esquincen les vestidures" demanant aqueixa actualització dels lliuraments a compte i ha remarcat que "si no hi haguera un govern en funcions no hi hauria cap problema".

No obstant això, ha assenyalat que "encara així i amb tot, aquest govern en funcions complirà" i procedirà a l'actualització dels lliuraments a compte abans del 10N, dia de la cita electoral. Davant els aplaudiments dels presents, ha bromejat apuntant que "el conseller d'Hisenda (Vicent Soler), s'ha posat una cosa contenta" des del seu seient.

També en el pla econòmic, Sánchez ha aprofitat la seua visita a València per a parlar d'un "clam" a la regió com és la reforma del sistema de finançament i s'ha compromés a treballar els pròxims quatre anys "posar-li ja per fi el remei que mereix aquesta terra", de la qual ha reconegutel seu infrafinançament.

En tot cas, ha indicat que li sembla important "tractar d'empatitzar i resoldre el sudoku del finançament autonòmic" consensuant els múltiples interessos i pensant també que quan es parla d'aqueix finançament s'està parlant, en definitiva, del manteniment de l'Estat del Benestar i de la "cohesió" territorial.

Per això, ha instat a pensar quin Estat del Benestar es vol en matèries com a educació, sanitat o serveis socials, i parlar d'en quina mesura contribueix cada persona al sistema fiscal. El govern del PSOE, ha subratllat, sempre defensarà la justícia social "i que els qui tinguen més, paguen més".

Sánchez ha instat a l'inici de la seua intervenció, en clau valenciana, a Ximo Puig a buscar "un lloc més gran" perquè ningú es quede fora, atés que vindran "en més ocasions" pròximament.

També ha aprofitat per a mostrar la seua solidaritat amb els afectats pel temporal a la Vega Baixa i ha indicat que cal treballar per a previndre les conseqüències d'aquests fenòmens, amb un paper més actiu de les confederacions hidrogràfiques. A més, ha indicat al president valencià que hi haurà dos governs, el regional i també l'estatal, "compromesos fins a les tranques" amb la transició ecològica.

Puig li ha assegurat que la Comunitat està "clarament determinada" i compta amb la convicció que al novembre "ja sí que" serà president del Govern. "Company Pedro, compte amb la Comunitat Valenciana, estarà ací, al costat d'un govern de progrés", ha asseverat.

Arxivat a:

Destacats