Sánchez anuncia un bo jove cultural de 400 euros per als joves que complisquen 18 anys

Guardar

La Sala Montjuïc 2021 de cinema a l'aire lliure de Barcelona
La Sala Montjuïc 2021 de cinema a l'aire lliure de Barcelona

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que els Pressupostos Generals de l'Estat inclouran un bo jove cultural de 400 euros per als joves espanyols que complisquen 18 anys. Així l'anunciat el cap de l'Executiu durant la seua compareixença després de participar en la Cimera UE-Balcances Occidentals a Eslovènia.

En aquest sentit, ha recalcat que es tracta d'una ajuda directa com la que ja gaudeixen joves d'altres països europeus com França i Itàlia per a la compra de llibres o el consum qualsevol tipus d'activitat artística i estètica, com el teatre, el cinema o la dansa.

Així, ha destacat que volen continuar oferint als joves ajudes per a l'emancipació i acostar-los a la cultural espanyola i "entre tots" tirar una mà a la indústria cultural, amb l'objectiu de crear un "cercle virtuós". Sánchez considera que és una "mesura il·lusionant" que es compromet no sols amb els joves sinó amb una indústria "tan important" que ha patit amb la pandèmia.

Prèviament, la vicepresidenta primera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, havia avançat aquest dimecres que en la negociació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2022 s'inclou la creació per primera vegada d'un bo cultural destinat als joves.

Durant l'acte oficial del Dia del Cinema Espanyol en la Filmoteca, Díaz ha avançat aquesta mesura i apuntat a altres "transversals". "Estem definint per primera vegada l'Estatut de l'Artista, però a més en la negociació pressupostària hi ha una mesura molt rellevant, per primera vegada un bo cultural destinat als joves", ha assenyalat.

La ministra no ha concretat més mesures, però sí que ha ressaltat que "en aquests dies" es coneixeran "més singularitats d'aquest". "Totes les mesures que estem esbossant són versàtils. És un paquet de mesures global i que intentarem que servisquen per a canviar la vida de la gent", ha afegit Díaz.

A més, ha enviat un missatge de suport per al cinema espanyol. "Vull fer costat a totes les professions del món del cinema i moltes de les mesures des del Ministeri de Treball han sigut per a protegir per primera vegada en la democràcia a un sector important per a nosaltres", ha conclòs.

Destacats