Sánchez anuncia que hi haurà control de preus dels test d'antígens

Guardar

Test d'antígens contra la COVID-19 en una farmàcia
Test d'antígens contra la COVID-19 en una farmàcia

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns que el Govern té previst controlar els preus dels test d'antígens i que també comprarà al gener 344.000 dosi d'antivirals a Pfizer. Durant una entrevista en la Cadena Ser, Sánchez ha assegurat també que estan treballant en un pla d'avaluació de la Covid com una endèmia o gripalització en lloc de pandèmia.

El cap de l'Executiu ha respost afirmativament quan li han preguntat si té previst controlar els preus dels test d'antígens. Així, ha assenyalat que el seu equip es ficarà " amb el control dels preus" i que faran alguna cosa per a regular-los. A més, ha recordat que quan es va suprimir l'IVA de les mascaretes també es va fer sobre els test d'antígens.

En aquesta clau, Sánchez ha informat que ha optat per fer aquesta estratègia en les farmàcies per les garanties que aquestes ofereixen i perquè ara han de notificar els casos positius. Així mateix, ha assegurat que el debat sobre l'oferta dels test d'antígens aquest Nadal ja ha sigut resolt i que "efectivament" passaran al control dels preus d'aquests.

A més, ha assenyalat que estan avaluant l'evolució del coronavirus cap a una malaltia endèmica d'una pandèmia que és el que s'ha viscut fins ara. "Espanya ha respost d'una manera molt positiva a la vacunació i hem de respondre amb nous instruments", ha afegit Sánchez, entre els quals ha esmentat, l'autoprotecció amb la mascareta i cooperació institucional.

A més, ha explicat que porten treballant des de fa setmanes i des del punt de vista tècnic en un pla per a la gripalització del virus. "És un debat necessari", ha assegurat el líder del Govern, al mateix temps que ha explicat que la ciència ha donat "la resposta" per a poder reduir els contagis i que la letalitat se situa prop de l'1%.

A continuació, ha asseverat que es donen les "condicions" per a començar "amb precaució" a avaluar l'evolució d'aquesta malaltia "amb paràmetres diferents".

Sánchez també ha avançat que al gener Espanya comprarà 344.000 dosi dels antivirals orals de Covid que està fabricant Pfizer i que, segons ha destacat, "redueixen en un 88% la possibilitat d'hospitalització dels malalts vulnerables".

Preguntat sobre quan s'aconseguirà el pic de la sisena ona, Sánchez ha apuntat a les pròximes setmanes d'aquest mes de gener, encara que ha esmentat que es tracta d'una nova variant.

Arxivat a:

Destacats