S'arxiva la sisena querella de Salom contra Fuset

El jutjat aprecia que la passarel·la de l'ofrena comptava amb tots els informes necessaris

Guardar

Presentación de 'Evreka' con PichiAvo y Pere Fuset
Presentación de 'Evreka' con PichiAvo y Pere Fuset

El jutjat d'instrucció número 10 de València arxiva la denúncia contra Pere Fuset, Regidor de Festes de la ciutat, per "presumpta prevaricació". La querella denunciava presumpta prevaricació per "no comptar amb els informes necessaris" en la instal·lació, en 2017 i 2018, de la passarel·la que permet creuar l'Ofrena de Falles. Amb aquesta ja són sis les querelles de l'assessor del grup popular municipal, Luis Salom, que s'arxiven.

Salom, antic exassessor de Barberà, està investigat per presumpte blanqueig en el cas Taula. Encara que amb aquesta són 6 les denúncies arxivades a Fuset, el polític ha interposat altres denúncies a la resta de la corporació municipal en un intent d'atribuir-los una suposada corrupció. També van ser arxivades denúncies contra Carlos Galiana per descomptat fraccionament de contractes i contra el mateix alcalde, Joan Ribó, per la sonada enquesta fallera.

Respecte a la passarel·la, des del jutjat es considera que no solament comptava amb els informes, sinó que aquests no eren obligatoris i el muntatge disposava de tota la documentació necessària. Salom afirmava l'absència d'informes tècnics i el compliment de les mesures de seguretat. Sí que s'assenyala en l'acte que hauria sigut més correcte tramitar la instal·lació de la passarel·la com a servei i no com a obra.

Salom és conegut per les seues declaracions en les xarxes socials, que li han valgut el sobrenom de "l'assessor dels embolics". Fa ja 10 anys va participar en una baralla al carrer contra detractors del PP i, poc després, va acusar el PSOE andalús de cocaïnòmans. Un dels casos més sonats de l'assessor va ser la denúncia, ja arxivada, per la instal·lació d'una Bústia Reial dels Reis Mags. Aquesta també estava dirigida contra Fuset per descomptat "fraccionament de contractes". Encara que des de la regidoria es van detallar que els dos contractes tenien finalitats diferents, Salom va seguir fins a la seua arxivació. El seu compte de Twitter, arran de diversos enfrontaments i polèmiques, com una discussió amb Ana Pastor, ha sigut suspesa en diverses ocasions.

Amb tot, se li atribueixen a Salom, un dels 10 -tots- investigats del grup popular en el *Ajuntament de València per blanqueig, unes quinze denúncies. De totes les arxivades i les que puguen seguir la tendència, haurà de pagar els costos judicials.

Destacats