Ruth Merino: "La reforma del sistema de finançament autonòmic és el primer que haurà d'abordar el nou Govern d'Espanya i el que li exigirà el Consell"

Guardar

La consellera d'Hisenda i portaveu del Govern valencià, Ruth Merino
La consellera d'Hisenda i portaveu del Govern valencià, Ruth Merino

La consellera d'Hisenda i portaveu del Govern valencià, Ruth Merino, ha afirmat que, més enllà de la composició del nou consell de ministres, la reforma del sistema de finançament autonòmic "és l'important" per a la Comunitat Valenciana. "No ens cansarem de dir que és el primer que haurà d'abordar el nou Govern d'Espanya i el que li exigirà el Consell", ha assenyalat.

En declaracions realitzades en la roda de premsa posterior a la reunió del ple del Consell, Merino ha subratllat que "fa l'efecte que hi ha altres temes que es posen en la taula per part del Govern d'Espanya per a despistar sobre el que és veritablement important, almenys per a la Comunitat Valenciana, que és la reforma del sistema de finançament".

En aquest sentit, sobre la possible condonació d'una part del deute de les autonomies amb l'Estat, ha argumentat que "tota la resta són pegats", que "arribaran si arriben, del mode que arriben", encara que "no confiem molt". Això sí, "si arriben, per descomptat la Comunitat Valenciana, que és la realment infrafinançada, i no Catalunya, exigirà, almenys, el mateix tracte o millor", ha continuat.

Tanmateix, "més enllà de tot això, que em sembla que és un poc de soroll, l'important és la reforma del sistema de finançament, i no ens cansarem de dir que és el primer que haurà d'abordar aquest nou Govern d'Espanya i el que li exigirem", ha agregat.

Respecte a la composició del nou gabinet de Pedro Sánchez, ha subratllat, que, amb independència de les persones que el conformen, "el més important" és que aquestes "posen l'agenda valenciana en la seua agenda".

Ruth Merino ha recordat que existeixen temes prioritaris "per resoldre", que romanen "embossats des de fa moltíssim temps", per la qual cosa ha demanat al Govern recentment nomenat que abandone "eixe menystinc a la Comunitat Valenciana en tot allò que ens importa, que ens afecta i que és fonamental", com el finançament autonòmic, l'ampliació del Port València, el suport al sector ceràmic, la solució al dèficit hídric o la inclusió de les infraestructures que necessita el territori valencià en els Pressupostos Generals de l'Estat.

"Ací estarem per a exigir, des del primer dia, que paren atenció a la Comunitat Valenciana, cosa que no han fet fins ara", ha dit.

Arxivat a:

Destacats