Ruth Merino posa com a exemple d'èxit a l'empresa de bateries elèctriques V2C en conjuminar "tecnologia, innovació i sostenibilitat"

Guardar

La consellera Ruth Merino visita l'empresa V2C
La consellera Ruth Merino visita l'empresa V2C

La consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha posat com a exemple d'èxit empresarial el cas de l'empresa de bateries elèctriques V2C en conjuminar en un mateix projecte "tecnologia, innovació i sostenibilitat".

La consellera d'Hisenda ha realitzat estes declaracions durant la seua visita a les noves instal·lacions de l'empresa V2C situades a Xirivella, on ha estat acompanyada pel director general de l'Institut Valencià de Finances (IVF), Enrique Montes. El director financer de la companyia, Carlos Vidal, s'ha encarregat de mostrar-los el projecte que realitzen i les noves inversions de l'empresa. A la visita també ha assistit l'alcaldessa de Xirivella, Paqui Bartual.

La companyia valenciana, que va començar la seua activitat en 2015, es dedica al disseny, fabricació i instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i híbrids endollables. En 2023 va vendre quasi 16.000 carregadors i va tancar l'exercici amb una facturació de 9,8 milions d'euros, un 83% més respecte a l'exercici anterior. L'empresa compta actualment amb prop de 100 treballadors i disposa d'instal·lacions a València, Madrid, Barcelona i Lisboa.

En la seua visita, la consellera ha pogut conéixer de primera mà el projecte i ha recorregut les noves instal·lacions que l'empresa preveu inaugurar pròximament. Es tracta d'una nau de 3.000 metres quadrats amb la qual preveuen ampliar les seues instal·lacions actuals i que confronta amb la seu actual de l'empresa.

"V2C és una companyia jove, amb menys de deu anys de vida, però que ja despunta com a líder en el sector de l'electrificació de vehicles. La tecnologia i la innovació aplicada a tot el procés és fruit d'una aposta arriscada realitzada quan no tothom creia en el futur de la mobilitat elèctrica", ha destacat la consellera d'Hisenda.

A pesar que els seus productes es distribuïxen per tot el món, V2C manté la seua activitat principal en la Comunitat Valenciana. Com ha explicat Ruth Merino, "V2C realitza una ferma aposta pel local i prova d'això és que el 85% dels seus proveïdors són valencians".

L'IVF com a element tractor d'inversions

L'empresa valenciana V2C compta amb una inversió del Fons de Capital de risc Tech Transfer UPV, participat per l'Institut Valencià de Finances (IVF). Tech Transfer és un Fons de Capital de risc constituït en 2016 i gestionat per Clave Mayor, S. a. SGECR. Es tracta d'un fons d'incubació i transferència tecnològica, dotat amb 4 milions d'euros, dels quals el 30% han sigut aportats per l'IVF.

En el marc de la seua estratègia inversora, l'IVF promou i participa en societats i fons de capital de risc amb la finalitat d'incrementar l'oferta de capital per a les empreses, complementar al sector privat i multiplicar els recursos destinats a projectes de la Comunitat Valenciana.

"L'objectiu és contribuir al creixement de les empreses, fer costat a estes en les seues fases inicials i acompanyar-les en la seua consolidació, creixement i posada en marxa de nous projectes, com pot ser el seu salt a l'exterior", ha explicat la consellera.

"Estos fons són gestionats per empreses independents, en els quals la nostra participació sempre és minoritària, i l'entrada de l'IVF comporta que, com a mínim, s'invertisca en empreses amb seu social i activitat en la Comunitat almenys el doble dels recursos compromesos per l'IVF", ha afegit Merino.

En l'actualitat l'IVF participa en tretze fons, en huit d'ells amb recursos europeus provinents del Feder, i en cinc, amb recursos propis. Amb estos 13 fons s'ha aconseguit invertir en total 112 empreses valencianes amb un import superior d'inversió de 175 milions d'euros. "L'IVF té un important paper com a impulsor de projectes innovadors i tecnològicament capdavanters i, hui dia, és el primer inversor en fons de capital de risc d'este tipus en la Comunitat Valenciana", ha conclòs Merino.

Destacats