Ruth Merino mostra la col·laboració del Consell perquè la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt "siga una realitat com més prompte millor"

Guardar

Recreació de la futura gigafactoría de bateries en Parc Sagunt II
Recreació de la futura gigafactoría de bateries en Parc Sagunt II

La consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha mostrat la col·laboració del nou Consell perquè la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt "siga una realitat com més prompte millor" i puga generar "ocupació i riquesa" per a la Comunitat Valenciana.

Així ho ha manifestat en declaracions als mitjans de comunicació, després de la reunió presidida pel president de la Generalitat, Carlos Mazón, amb una delegació de l'empresa PowerCo, encapçalada pel CEO de la companyia, Thomas Dahlem, i altres representants del grup Volkswagen. En aquesta reunió han participat els exconsellers Arcadi España i Rebeca Torró, així com el vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera; el conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira; la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i la consellera d'Innovació, Indústria Comerç i Turisme, Nuria Montes.

Durant la seua intervenció, la consellera ha mostrat el compromís del Consell per donar continuïtat al projecte, que suposarà una inversió superior als 3.000 milions d'euros i la creació de 3.000 ocupacions directes, i ha agraït la labor realitzada per l'anterior equip de treball.

Ruth Merino ha assegurat que el Consell ofereix "responsabilitat i estabilitat" per a consolidar aquesta significativa inversió "no sols per a la Comunitat Valenciana sinó també per a la resta d'Espanya". En aquest sentit, també ha oferit la col·laboració del Consell perquè la construcció de la gigafactoria obtinga ajudes econòmiques tant del Govern d'Espanya com de la Unió Europea, i s'ha compromés a "agilitzar tràmits per a atendre totes les seues necessitats".

Per part seua, Arcadi España ha oferit diàleg al nou Consell per a "complir amb els terminis" per a la posada en marxa del projecte, i ha llançat un "missatge de tranquil·litat" tant a la societat valenciana com a l'empresa Volkswagen perquè continue "confiant" en la Generalitat i seguisquen avant amb les inversions.

Finalment, España ha assegurat que aquest projecte està "al marge de les fronteres del debat polític" perquè es tracta d'"un assumpte de país" i de "Comunitat Valenciana", per la qual cosa ha traslladat als nous gestors el detall de les actuacions més rellevants realitzades fins al moment.

Ruth Merino i Arcadi España han coincidit a destacar la normalitat amb la qual s'ha realitzat el traspàs de tota la informació i del treball realitzat fins al moment en la gigafactoria de Sagunt amb la finalitat de "donar continuïtat" al calendari i "no es retarde cap de les fites previstes".

Destacats