Ruth Merino: "La Generalitat vol orientar a la joventut sobre programes d'ocupació, voluntariat i beques formatives finançades amb fons europeus"

La consellera d'Hisenda i la vicepresidenta segona, Susana Camarero, participen en l'esdeveniment 'Plaza Europa', organitzat per la Direcció general de Fons Europeus

Guardar

 Esdeveniment 'Plaza Europa', celebrat en la Plaça de l'Ajuntament de València
Esdeveniment 'Plaza Europa', celebrat en la Plaça de l'Ajuntament de València

La consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha subratllat que la Generalitat "pretén traslladar a la joventut informació sobre els programes que gestiona la Generalitat finançats amb fons europeus i especialment a través del Fons Social Europeu".

Ruth Merino ha fet aquestes declaracions durant l'esdeveniment 'Plaza Europa', celebrat en la Plaça de l'Ajuntament de València, i en el qual també ha participat la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Cambrer.

'Plaza Europa' és un espai de trobada en el qual, amb motiu de l'Any Europeu de les Competències, han assistit més de 3.000 joves que han pogut conéixer les oportunitats que la Unió Europea posa a l'abast de la joventut en matèria de formació i ocupació.

En l'esdeveniment també han assistit la secretària autonòmica d'Economia, Mako Mira; el secretari autonòmic d'Ocupació, Antonio Galvañ; la directora general de Formació Professional, Marta Armendia; la directora general de Planificació i Serveis de Labora, Mª Luisa Mesquita, i el director general d'Ocupació i Formació de Labora, Elías Amor.

La titular d'Hisenda ha indicat que entre els objectius que s'ha marcat la Generalitat amb l'esdeveniment 'Plaza Europa' es troba "ajudar i guiar a la joventut a través dels diferents estands, proporcionant-los informació bàsica sobre estudis i treball, que adquirisquen coneixements i capacitats per al seu desenvolupament professional, al mateix temps que enforteixen el seu compromís cívic, donant forma al futur d'Europa".

"Es tracta d'una experiència única on els joves poden compartir les seues idees i conéixer a les entitats participatives perquè els puguen orientar sobre programes d'ocupació, possibles eixides laborals, beques formatives, programes de voluntariat i solidaritat", ha explicat Ruth Merino.

Així mateix, la responsable d'Hisenda ha valorat el treball que fa la Direcció general de Fons Europeus "per a aconseguir que la veu de la joventut se senta i tinga més oportunitats d'aprendre, compartir visions, conéixer a persones i participar en activitats per tota Europa perquè és el moment ideal per a avançar amb confiança i esperança".

Per la seua banda, la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha destacat "l'oportunitat que suposa per a les persones joves de la Comunitat Valenciana" els programes europeus Erasmus+ Joventut i el Cos Europeu de Solidaritat, sobre intercanvi i voluntariat, gestionats per l'IVAJ.

La vicepresidenta segona del Consell ha explicat que Erasmus+ Joventut és un programa que treballa el desenvolupament "educatiu, professional i personal" de la gent jove i que, principalment, es destina a intercanvis juvenils i a intercanvis d'experiències i bones pràctiques entre professionals de l'àmbit de la joventut.

Aquesta iniciativa, ha assenyalat, els ofereix la possibilitat de "viatjar, descobrir la riquesa cultural europea i viure experiències inoblidables", i ha assegurat que des del Consell "continuarem brindant a la joventut valenciana les oportunitats necessàries per al seu ple desenvolupament".

Igualment, Susana Camarero ha volgut ressaltar "les diferents oportunitats de voluntariat que s'ofereixen amb el Cos Europeu de Solidaritat" i, en aquest sentit, ha assenyalat l'oportunitat que ofereix 'Plaza Europa' perquè els joves coneguen les vivències dels voluntaris en aquests projectes, a través de la taula redona d'experiències on l'IVAJ ha participat amb la presentació de tres projectes del Cos Europeu de Solidaritat.

Estands informatius

Durant la celebració d'aquesta jornada lúdic-formativa, organitzada per la Direcció general de Fons Europeus i cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu Comunitat Valenciana 2014-2020, també han participat diversos organismes públics com la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació, Labora, Ivace, IVAJ, Europe Direct Comunitat Valenciana, Interact o València Activa, que han acostat a les persones joves de 18 a 30 anys, a través d'estands informatius, informació d'especial interés com a oportunitats de treball i orientació laboral, beques formativa, i programes com Eurodisea, Erasmus+, Avalem Joves Plus, la xarxa EURES, Jove Oportunitat (JOOP), Cos Europeu de Solidaritat o camps de voluntariat.

Conferències i actuacions musicals

Durant la realització d'aquest espai, s'han celebrat diverses taules redones dinàmiques, conferències, xarrades i tallers on persones expertes i joves han debatut sobre diverses experiències d'estudis i ocupació, alhora que s'ha abordat la situació actual i futura per a la joventut valenciana i europea en aquesta matèria d'especial rellevància actualment.

De la mateixa manera, els joves han pogut gaudir durant tota la jornada de diverses actuacions musicals en directe de Let's Grow (break danse, rap i dj), el grup Fantuka, el col·lectiu Panarema, Lespurna, Julia Forner 'Juls', que ha oferit una interpretació de beatbox.

Per a finalitzar la jornada, els i les joves participants en l'esdeveniment, han pogut intervindre en la confecció d'un mural artístic col·laboratiu.

Destacats