Rubén Sancho destaca la col·laboració entre Igualtat i el sector residencial per a implantar un model d'atenció i de cures centrat en la persona

Rubén Sancho ha inaugurat la jornada 'Bones pràctiques per a la transformació del model de cures', organitzada per Lares CV

Guardar

Ancians en el menjador d'un centre de persones majors
Ancians en el menjador d'un centre de persones majors

El secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat, Rubén Sancho, ha convidat a les entitats del tercer sector que gestionen centres residencials a continuar col·laborant amb la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives "en la implantació d'un nou model residencial i de cures coherent amb l'atenció de qualitat i la dedicació a les persones residents".

"Tenim una aposta compartida per un model de futur centrat en les persones i dissenyat per a acompanyar a les persones majors en tot el procés d'envelliment, amb una atenció basada en la qualitat i la calidesa", ha assegurat Sancho.

El secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat ha inaugurat la jornada 'Bones pràctiques per a la transformació del model de cures', organitzada per Lares CV, que ha reunit els centres que estan duent a terme un procés de transformació del model de cures, per a posar en comú les experiències i iniciatives dutes a terme i que han implicat una millora en l'atenció i en la qualitat de vida de les persones usuàries, familiars i professionals.

El secretari autonòmic ha aprofitat la jornada per a reconéixer i valorar la disposició de Lares "al diàleg i cooperació mantinguts en la tasca d'atenció a les persones majors i a l'enfortiment dels serveis socials al llarg d'aquests últims anys".

Així mateix, ha volgut reconéixer una vegada més "l'esforç i la dedicació de les i els professionals dels centres de persones majors, per a posar en marxa i garantir l'èxit de les mesures establides per les autoritats sanitàries" en la lluita contra la pandèmia de la COVID-19.

Model residencial

Rubén Sancho ha destacat que Lares va ser "pionera" en la conversió de les residències en unitats de convivència, i ha posat l'accent en el seu suport al plantejament de la Conselleria, "abans de la pandèmia", de treballar en la creació d'espais "més amables i xicotets de convivència perquè les instal·lacions s'assemblen el més possible a una llar". Un model, ha afegit, que s'ha demostrat "molt més efectiu i més resilient" en la lluita contra la COVID que les grans residències.

Així mateix, s'ha referit a algunes de les actuacions que s'estan duent a terme des de la Conselleria com el decret de desenvolupament de l'acció concertada per a la prestació de serveis socials per entitats d'iniciativa social, o les modificacions que s'estan treballant en l'ordenació del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials i en el decret de coordinació i finançament de l'atenció primària de serveis socials.

Respecte a això últim, el secretari autonòmic ha detallat que s'estan treballant aspectes com la reducció del nombre de places màximes a autoritzar en els nous centres residencials de persones majors, o la necessitat de comptar amb estructures modulars que permeten aïllar per subgrups les persones residents.

Per a finalitzar la seua intervenció, ha destacat els avanços que s'estan realitzant "per a adaptar els recursos i serveis a les noves realitats i necessitats de la societat valenciana", i on les entitats del tercer sector també tenen molt a dir "en termes de creació d'ocupació estable i de qualitat i d'innovació, recerca i desenvolupament sostenible".

Arxivat a:

Destacats