Rubén Ibáñez: "Puig ha arruïnat a la Comunitat Valenciana"

Guardar

El responsable d'economia del GPP en Les Corts, Rubén Ibáñez, i el director de campanya del PPCV Miguel Barrachina
El responsable d'economia del GPP en Les Corts, Rubén Ibáñez, i el director de campanya del PPCV Miguel Barrachina

El responsable d'economia del GPP a Les Corts, Rubén Ibáñez, ha assenyalat que "Puig ha arruïnat a la Comunitat Valenciana" després d'analitzar l'estat dels comptes de la Generalitat i la difícil situació financera que deixa el Consell de Puig.

"La política econòmica de Puig és més deute, més dèficit i més impostos. Això és una realitat objectiva. Cada segon que està Puig a la Generalitat augmenten els números rojos. Puig ha de mirar-se més a l'espill i assimilar que ha perdut les eleccions i deixar de ser un okupa al Palau", ha afegit.

En concret, Ibáñez ha assenyalat que "el forat que deixa en 2022 ascendeix a 3.206 M€ i ha recordat que, l'octubre de 2021, quan es va presentar el pressupost de 2022, ens van assegurar que aquest dèficit seria quatre vegades menor del qual al final ha sigut. Les arques públiques estan més que trontollant-se, de veritable perill. Des que Puig és president el dèficit ha sigut superior a 13.001 milions i el deute ha augmentat 15.400 milions d'euros més".

"A l'inici de 2022 la tresoreria va començar amb 2.246 M€, quan va acabar l'any estava en 462 M€, més del 79% de pèrdues en tresoreria. A l'abril d'aquest any 2023, l'estat de tresoreria ascendeix a 160 milions mentre que cada mes la Generalitat necessita 600 milions d'euros només per a pagar nòmines" ha afirmat.

Polítiques socials sense executar i factures en els calaixos

Rubén Ibáñez ha continuat desgranant els números. "Puig va deixar sense pagar 2.621 M€, dels quals 1.280 M€ pertanyien a ajudes, és a dir, el 49% del que es va deixar sense pagar. A més, va amagar en els calaixos altres 1.263 M€ en factures. És a dir, entre el no pagat i l'amagat en els calaixos, durant 2023 s'han de pagar 3.884 milions d'euros més".

"En polítiques socials -ha continuat- la Generalitat ha deixat sense executar 1.207 M€ que anaven destinats a educació, sanitat, habitatge i igualtat. A més, només s'ha executat el 45% del pressupostat en inversions. El conseller Arcadi España no ens va dir que la primera Conselleria en despesa havia sigut la del deute amb 8.400 milions, mil milions més del que ens van anunciar".

Concretament, en sanitat només s'ha executat el 27,3% del pressupost, el 6,5% en igualtat, el 0,7% en habitatge, i el 17% en educació. És a dir, només ha dedicat a polítiques socials el 50% del total de la despesa de 2022. En aquest sentit, Ibáñez ha ressaltat que "és fals que la política social haja sigut una línia a seguir en el Consell de Puig".

A més, El dèficit ha augmentat, també el deute i els impostos s'han disparat d'una forma notable fins a 3.700 milions d'euros més i els valencians tenim problemes per a arribar a fi de mes. "Ací l'únic que ha guanyat ha sigut Puig i els seus. Els deutes del futur llastraran a les noves generacions".

Rubén Ibáñez ha assenyalat que aqueixos diners no ha anat a polítiques socials "sinó que s'ha destinat al sector públic que ha devorat el cent per cent dels recursos, i a l'ostentació de més conselleries i més personal. El Consell de Puig ha decidit que vinga un altre i ho pague, escanyant el futur de tots els valencians. Ha sigut un mal gestor. Ha d'haver-hi un vertader control dels comptes públics i Ximo Puig ha demostrat que hi ha hagut una autèntica barra lliure en la despesa. Hauria d'eixir ja del Palau i no caragolar-se allí, deixar de comprometre despesa, encara que sap que s'ha d'anar de la Generalitat".

Ibáñez ha afirmat que "les mesures de futur són un control dels comptes públics, eficàcia en la despesa pública, posar cirurgia en el sector públic i baixada d'impostos. Volem control i eficàcia en els comptes públics".

Assumir el resultat electoral

Per part seua, el director de campanya del PPCV Miguel Barrachina ha demanat a Compromís i PSPV que "deixen d'aferrar-se a unes butaques que ja no els corresponen per la voluntat dels valencians. Com més prompte millor es complisca el desig dels valencians, millor. Probablement serem l'últim territori d'Espanya a renovar els càrrecs i això té poca justificació".

Respecte a Bravo, Barrachina ha assenyalat que "la seua situació d'acaparar alhora l'executiu i el legislatiu en qualitat de vicepresidenta és molt dubtosa. El temps que li queda com a consellera hauria d'emprar-lo a enviar la documentació al jutjat 4 que porta esperant des de fa quasi any i mig, i així poder completar l'expedient sobre la presumpta apropiació d'1,2 M€ en ajudes fraudulentes per part de Francis Puig. S'acabarà la legislatura i no han entregat la documentació que el jutjat sol·licita. Hauria de dedicar-se a això en lloc d'estar en la Mesa fent duplicitat. Puig i Bravo haurien de deixar d'acaparar llocs i atendre la voluntat dels valencians d'anar-se'n com més prompte millor. L'assumpció dels resultats electorals és una assignatura pendent de Puig, Torró i Bravo".

Finalment, Miguel Barrachina ha assenyalat que "aspirem al fet que tothom que vulga invertir ho faça en aquesta terra. Els possibles inversors ara tenen la certesa que s'acurtaran terminis, no s'allargarà la burocràcia i es rebaixaran impostos".

Arxivat a:

Destacats