Rubén Ibáñez (PP): "Ara veiem com el Govern de Sánchez li dóna una galtada a Puig amb el finançament"

Guardar

Rubén Ibáñez PP
Rubén Ibáñez PP

El portaveu d'Economia del PP en Les Corts Valencianes, Rubén Ibáñez, ha assegurat aquest dimarts que el cap del Consell, Ximo Puig, és "un president anuncie que no executa" perquè va afirmar en 2015 que el "pilar" del seu govern anava a ser el canvi del model de finançament, però "ara veiem com el Govern del PSOE, de Pedro Sánchez, li dóna una galtada" en aquesta matèria.

Ibáñez ha denunciat en un comunicat que des de fa més de dos anys i mig, des de 2018 amb l'eixida de Mariano Rajoy del Govern d'Espanya, la comissió d'experts no s'ha tornat a reunir. "Aqueixa és l'única veritat, i aqueixa és la voluntat de Sánchez", ha exposat el diputat.

Rubén Ibáñez ha insistit que amb el Ministeri d'Hisenda hi havia ja un projecte de totes les comunitats autònomes i de tots els experts autonòmics per a concretar les necessitats de cada territori.

"De fet al febrer, mesos abans de la moció de censura de Pedro Sánchez estava ja ha convocat el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) on s'anaven a tancar aqueixes mesures que totes les comunitats havien plasmat en un document unitari davant el Ministeri per a conéixer la postura del Govern" però amb la moció de censura "aquest tema passa a un segon pla".

El portaveu d'Economia del PP ha manifestat que els experts van fer un primer informe en 2013 per a canviar el model, un informe que només va comptar amb els vots favorables del PPCV, mentre PSPV i Compromís "votaven en contra d'un canvi que hui reivindiquen com a necessari".

"Cada cert temps Puig ens compta el mateix, i fa les mateixes coses: fa més d'un any i mig, el juliol de 2019 es va reunir amb la ministra Montero i ens diu el mateix que ens diu ara, es repeteix any rere any, però mai executa", ha sostingut i critica que, ara, el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, "ens diu que hem de tindre paciència amb el Govern". "Els qui fa anys parlaven de muntar pollastres i manifestacions ara demanen paciència", ha retret.

En aquesta línia, Rubén Ibáñez ha apuntat que, per a arribar a un acord, "primer cal analitzar bé la situació, no pot haver-hi comunitats que estiguen sobre finançades i altres infrafinançades". "A més, els serveis bàsics han d'estar tots finançats amb aquest sistema no pot haver-hi privilegis de les unes sobre les altres", ha conclòs.

Destacats