Rovira: "El Consell copia la proposta de Mazón d'aplicar un tipus superreduït de l'ITP als immobles de zones despoblades"

Guardar

El portaveu adjunt del GPP en les Corts, José Antonio Rovira
El portaveu adjunt del GPP en les Corts, José Antonio Rovira

El portaveu adjunt del GPP en les Corts, José Antonio Rovira, ha acusat el Consell de "copiar la proposta de Carlos Mazón d'aplicar un tipus superreduït de l'ITP als immobles de zones despoblades".

Rovira ha recordat que "fa més d'un any Carlos Mazón va presentar la seua ambiciosa proposta de reforma fiscal per a la Comunitat Valenciana, amb un paquet de mesures molt importants per a rebaixar els impostos en tots els tributs de competència autonòmica. Entre aquests estava aplicar un tipus superreduït del 3% en l'Impost de Transmissions als immobles situats en xicotets municipis amb el risc de despoblació. Ara des del Consell han anunciat que copiaran aquesta proposta i aprovaran una bonificació d'impostos per als qui compren immobles per a rehabilitar en aquests municipis".

"Celebrem que des del Consell, a poc a poc, vagen copiant algunes mesures de la reforma fiscal proposta pel PPCV i més en aquesta mena de mesures que ajuden a regenerar les zones despoblades de l'interior de la Comunitat. Si fa un mes van aprovar augmentar el mínim personal i familiar exempt de l'IRPF un 10%, ara és la rebaixa de l'ITP per a zones despoblades", ha afegit.

Rovira ha proposat a Ximo Puig que, "ja posats a copiar, escolte a Carlos Mazón i procedisca a una rebaixa generalitzada dels impostos, reduïsca la pressió fiscal i permeta que la Comunitat Valenciana deixe de ser l'autonomia amb els impostos més alts de tota Espanya juntament amb Catalunya".

Per a Rovira, "a Ximo Puig li està ocorrent com a Sánchez, que està agafant la mania de copiar tard i mal algunes de les propostes del PP. La baixada de l'IVA a alguns aliments bàsics, que acaba d'aprovar Pedro Sánchez, ja la va proposar Alberto Núñez Feijóo fa tres mesos, però incloent també rebaixes de l'IVA en la carn, el peix i les conserves, cosa que no s'ha fet".

Finalment, Rovira ha assenyalat que "quan nosaltres presentem una revolució fiscal, Ximo Puig ens presenta xicotetes rebaixes per lliuraments que a penes arriben als ciutadans. Per a fer una mala còpia respecte al que està proposant el PP, per a això ja està el PP. Com més prompte s'aplique la revolució fiscal, més gent eixirà beneficiada, especialment aquells amb les rendes més baixes".

Arxivat a:

Destacats