Rovira apunta a la possible rescissió del contracte amb l'empresa del bus escolar després d'estudiar-ho "jurídicament"

Recorda que ja hi ha expedient obert a l'operadora d'una ruta on un menor en cadira de rodes i la seua mare van resultar ferits

Guardar

 Roda punxada d'un bus escolar. Foto: FAMPA València
Roda punxada d'un bus escolar. Foto: FAMPA València

El conseller d'Educació, José Antonio Rovira, ha apuntat la possibilitat, després d'estudiar-ho "jurídicament", "d'anar cap a una rescissió del contracte" amb l'empresa que opera les rutes de transport escolar de la província de València que estan registrant incidents des de l'inici de curs.

Així l'ha asseverat el responsable de política educativa del Consell, que ha assistit a Alacant a un desdejuni-col·loqui a càrrec de Salvador Navarro, a preguntes dels mitjans sobre un menor en cadires de rodes i la seua mare que van resultar ferits després de fallar una rampa d'un bus escolar de l'empresa Monbus.

Rovira ha incidit que l'adjudicació del lot a la UTE Escolar València V5 es va fer durant l'anterior govern del Botànic i ha recordat que ara el nou equip està col·laborant amb la Direcció general de Transport per a realitzar les inspeccions corresponents i "comprovar exactament que van ser aqueixos vehicles els que es van aportar al plec del concurs".

A més, ha recordat que l'administració ja ha obert un expedient sancionador i ha precisat: "En tot cas, aniríem a una possible, cal veure-ho jurídicament, rescissió del contracte, però un contracte que va adjudicar el Botànic".

Beques

Al conseller també se li ha preguntat per les beques de transport, un assumpte "resolt", ha assenyalat. "Solament tenim aquest problema puntual (del transport), en 14 rutes de les 197 de la província de València".

A banda, ha manifestat que aquestes incidències preocupen "especialment" al seu departament perquè afecten a centres d'Educació Especial, als quals cal donar "un tractament prioritari en positiu", i "a uns xiquets i a unes famílies amb una problemàtica molt superior a un alumne normal".

Destacats