Rosa Peris: “Durant les crisis les dones paguen un alt preu, en aquesta pandèmia hem de garantir els seus drets per a superar-la tots i totes juntes”

Peris: “Durant les crisis les dones paguen un alt preu, en aquesta pandèmia hem de garantir els seus drets per a superar-la tots i totes juntes”

Guardar

La portaveu de Justícia del PSPV-PSOE en Les Corts, Rosa Peris
La portaveu de Justícia del PSPV-PSOE en Les Corts, Rosa Peris

El PSPV-PSOE ha presentat mocions en tots els ajuntaments amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el pròxim 8 de març, per a impulsar en els consistoris "el compromís amb les polítiques d'igualtat, que fomenten la conciliació i lluiten per a erradicar la violència masclista i de gènere". Així ho ha assenyalat la portaveu d'Igualtat del PSPV-PSOE, Rosa Peris, qui ha recordat que durant les crisis "les dones paguen un alt preu", ja que els drets aconseguits "pateixen una involució que produeix major desigualtat, empobriment i feminització de la precarietat": "Cal garantir els drets de les dones per a poder superar aquesta pandèmia tots i totes juntes", ha assegurat.

En aqueix sentit, Peris ha posat en valor aquest dia com "una data per a recordar els drets aconseguits, però també per a reivindicar que encara queda molt camí per recórrer". Per això, la dirigent socialista ha assenyalat que després de l'esclat d'aquesta crisi provocada per la Covid-19 "les dones som les més vulnerables a patir els seus efectes econòmics" i que, a més, "ens enfrontem a un augment de la violència de gènere i a fer tasques de cures no remunerades".

Per tot això, Rosa Peris ha indicat que enguany i "en plena crisi econòmica, social i sanitària" és necessari tornar a reivindicar "la importància d'una agenda per la igualtat", una agenda, que tal com ha indicat la portaveu socialista en aquest àmbit, "és crucial per a la democràcia" i "cap estat modern pot apartar del seu dia a dia aquest objectiu".

"El 8 de març és un dia per a recordar i recórrer tots els avanços històrics en la conquesta dels drets de les dones" ha destacat Peris, qui també ha recordat com cap d'aqueixos drets "ha sigut concedit gratuïtament". Per tot això, la dirigent socialista ha considerat que amb aquesta moció es pretén "continuar fent passos per a aconseguir el principal objectiu, la igualtat real entre homes i dones", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats