Ribó trasllada a supermercats la proposta de setmana laboral de 4 dies

Guardar

L'alcalde de València, Joan Ribó
L'alcalde de València, Joan Ribó

L'alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha traslladat al sector dels supermercats i l'alimentació una proposta per a desenvolupar un estudi d'avaluació de la setmana laboral de quatre dies, que la ciutat gaudirà el mes vinent d'abril per la concentració de les festes de Pasqua i la declaració del 24 d'abril com a festa local de València.

Així, Ribó ha demanat al director de l'Associació de Supermercats de la Comunitat Valenciana (ASUCOVA), Pedro Reig, i a la representant social de Mercadona, Andrea Gómez, que se sumen per a "estudiar les conseqüències d'aquesta experiència pilot com les estudiarem nosaltres en matèria de mobilitat, en el tema energètic, en contaminació i en tots els temes, en general".

"Hem continuat les reunions que havíem començat amb la patronal i els sindicats per a parlar de la proposta d'estudi, d'innovació, que tots els dilluns del mes d'abril siguen festius i que, per tant, la jornada de treball siga de quatre dies", ha assenyalat.

En aquesta línia, el primer edil ha assegurat que "importa molt saber l'opinió de tot el món de la distribució alimentària". "Pensem que és un servei bàsic", ha subratllat, al mateix temps que ha apuntat que des del sector dels supermercats han asseverat que, "en principi, sembla que no hi ha problemes" per a la implementació de la jornada laboral de 32 hores.

Per part seua, el director de l'Associació de Supermercats de la Comunitat Valenciana, Pedro Reig, ha valorat que aquesta jornada laboral "no comportarà un gran perjudici per a poder adaptar-se, encara que el sector del comerç i de l'alimentació és un sector essencial i necessita estar uns dies obert al públic per a donar servei i proveir a la població". "Més si tenim en compte determinades èpoques i zones turístiques", ha postil·lat.

"Els dies que haja d'estar tancat, nosaltres farem igual que tots els anys, ens adaptarem a nivell logístic", ha declarat, i ha rebutjat "entrar a valorar la conveniència de la mesura". "Però sí que pensem que traslladar els festius a dilluns és una bona acció per a ordenar millor la setmana", ha agregat.

La trobada és la continuació de les reunions que el Ribó ha mantingut ja amb empresaris, sindicats i representants de la Cambra de Comerç.

Arxivat a:

Destacats