Ribó revalidaria l'Alcaldia amb un nou govern reforçat en escons

Guardar

Ribo Pleno
Ribo Pleno

L’alcalde de València, Joan Ribó, revalidaria la seua responsabilitat al capdavant d’un govern de progrés al cap i casal després de les eleccions del pròxim mes de maig. Esta és la conclusió principal de l’enquesta encomanada per Compromís per València a l’empresa GfK, que també determina, sobre una mostra de 908 persones, que la coalició valencianista és la que obté una intenció de vot més simpatia superior en l’àmbit de la ciutat de València, amb un 27,6 per cent.

L’estudi situa Compromís per València per davant de Ciudadanos, amb un 21,4 per cent en intenció de vot més simpatia; a continuació se situarien el PSPV, amb un 17 per cent, i el PP, amb un 16,2 per cent. També obtindrien representació al consistori València en Comú (VeC), que juntament amb Esquerra Unida sumaria un 8,2 per cent, i Vox, amb un 6,9 per cent; la resta d’opcions abastaria en total el 2,8 per cent.

Amb la traducció a escons segons estes dades, Compromís seria la força més votada en les eleccions municipals a València i sumaria 10 regidors i regidores (un més que en este mandat); Ciudadanos n’augmentaria també un fins arribar als 7 i el PSPV en tindria 6, també un més que ara; el PP en perdria quatre o cinc i es quedaria en 5 ó 6, mentre que l’opció de VeC junt a Esquerra Unida aconseguiria dos o tres regidors i regidores i Vox n’obtindria dos.

Ribó ha assegurat que “València mereix continuar amb un projecte plural, valent i que creu en la democràcia”, una situació que els resultats de l’enquesta validen donant entre 18 i 19 regidors i regidores al bloc d’opcions progressistes, amb el lideratge novament de Compromís.

La ciutadania preferix a Ribó com alcalde

L’enquesta també indica que els valencians i valencianes es decanten clarament per Joan Ribó com l’opció que preferixen al capdavant de l’Alcaldia de València. Un 30,9 per cent de les persones enquestades assegura que vol que Ribó revalide el càrrec com a primer edil de l’Ajuntament, mentre que la segona opció preferida és la de la candidata del PP, amb un 19,3 per cent; el líder de Ciudadanos és el seleccionat per un 15,1 per cent de les persones preguntades i un 12,3 per cent es decanten per la candidata del PSPV, mentre que un 5,2 per cent tria l’opció de la candidata de VeC.

Pel que fa a la pluralitat del govern i la preferència dels pactes, les persones que votaran a Compromís indiquen la seua preferència per arribar a acords amb el PSPV (un 77 %) i VeC (un 62 per cent), dos formacions, les persones votants de les quals situen a Compromís com a primera preferència per a arribar a pactes: un 51 per cent de votants del PSPV preferix pactar amb Compromís, mentre que un 21 per cent preferix fer-ho amb VeC i un 18 per cent opta per Ciudadanos; un 64 per cent de votants de VeC preferix arribar a pactes de govern amb Compromís i un 59 per cent, amb el PSPV.

Al bloc de dretes, les persones que voten a Ciudadanos preferixen pactar amb les formacions del bipartidisme (un 57 per cent amb el PP i un 44 per cent amb el PSPV), mentre que qui vota al PP preferix pactar sols amb opcions de dretes (un 70 % amb Ciudadanos i un 17 % amb Vox); el mateix ocorre amb votants de Vox, que preferixen pactar amb el PP (76 %) i Ciudadanos (70 %).

L’estudi, realitzat de forma proporcional a totes les variables de sexe, edat, situació laboral i districte, determina, a més, que un 41,7 per cent de la població de València valora la gestió realitzada en este mandat a la ciutat com a bona o molt bona, 15 punts per damunt de qui la valora com a roïna o molt roïna (un 24,6 %).

L’estudi, amb un marge d’ error de +/-3’25 per cent i un interval de confiança d’un 95 per cent en el cas més desfavorable, es va fer entre el 17 i el 20 de desembre.

Arxivat a:

Destacats