Ribó ressalta el "canvi" a una agricultura "respectuosa" amb "preus justos per als agricultors" de València

Guardar

L'alcalde de València, Joan Ribó, durant la seua visita al mercat l'Horta d'Hivern
L'alcalde de València, Joan Ribó, durant la seua visita al mercat l'Horta d'Hivern

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat que "s'està produint un canvi d'una agricultura més industrial a una més respectuosa al medi ambient, més sostenible, de proximitat i que està propiciant un recanvi generacional". "Es potencia als llauradors de l'Horta de València i s'impulsen els preus justos per als agricultors", ha remarcat.

En aquests termes s'ha pronunciat el primer edil durant la seua visita aquest diumenge al mercat extraordinari l'Horta d'Hivern celebrat en la plaça de Patraix, on ha estat acompanyat pel regidor d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, segons ha indicat el consistori en un comunicat.

Ribó ha ressaltat, en declaracions als mitjans de comunicació, la "importància" d'aquesta mena d'iniciatives de la Regidoria. "Considere que aquest mercat agroecològic de Patraix és tot un èxit, com han sigut els altres que hem fet a la ciutat, només s'ha de veure la quantitat de gent que hi ha en la plaça", ha assenyalat.

Per a l'alcalde, aquest tipus d'iniciatives són "molt importants" perquè "es potencia als llauradors de l'Horta de València i s'impulsen els preus justos per als agricultors". "He escoltat per ací que aquest encisam val, en un supermercat del qual no diré el nom, un euro i mig, i ací val menys d'un euro", ha recalcat.

"EXPERIÈNCIA VALUOSA"

"És una experiència valuosa que volem portar en els barris de València i, sobretot, potenciar als llauradors, perquè aquesta és una ciutat que aprecia l'Horta i cada vegada vol menjar de manera més saludable", ha destacat.

Així mateix, l'alcalde ha aplaudit el canvi que està suposant per a l'agricultura aquest tipus de mercats. "Hi ha una dada molt interessant perquè els llauradors que estan fent agricultura agroecològica són llauradors joves, a partir de 35 anys".

"Això vol dir que l'agricultura està vivint un canvi, d'una agricultura més industrial a una més respectuosa al medi ambient, més sostenible, de proximitat i que està propiciant un recanvi generacional", ha apuntat.

"Volem tindre una agricultura a l'Horta de València molt potent que alimente a la nostra ciutat", ha subratllat el primer edil.

Destacats