El PP afirma que "Ribó i PSOE han sigut incapaços de dotar d'activitat en la majoria de les naus de Parc Central"

María José Catalá, assegura que quan siga alcaldessa de València serà una prioritat engegar totes les naus del Parc Central per a dotar de serveis als veïns de Ruzafa

Guardar

Acord Govern del Rialto-9
Acord Govern del Rialto-9

El Govern de Ribó i PSOE té més de cinc anys abandonades les naus del Parc Central, només ha aconseguit engegar dos de les sis en tot aquest temps. Ara, un dels molls que deuria convertir-se en la zona d'oci i restauració haurà d'esperar dos anys més perquè l'edifici ha sigut cedit a la Genrealitat per dos anys per a apilament de materials per a connectar subterràniament les estacions de metro de carrer Alacant i Xàtiva.

La portaveu del PP, María José Catalá, ha assenyalat que "en uns mesos quan siga alcaldessa de València serà una de les meues prioritats que les naus de Parc Central tinguen activitats per als veïns de Ruzafa convertint una d'elles en complex esportiu. No pot ser que en cinc anys estiguem igual que quan es va obrir el Parc Central sense zones d'oci, sense àrees esportives i sense la subsede de l'IVAM".

"El ritme d'avanç de les obres d'adequació de les naus i dels molls ferro-viaris del Parc Central és desesperante, una circumstància que priva als veci-ens de el barri de Ruzafa de poder gaudir dels equipaments públics previstos en ells. Transcorreguts quasi cinc anys des de la inauguració d'aquest pulmó verd impulsat durant els anys de govern del Partit Popular, únicament s'ha obert la nau adscrita a la Universitat Popular i la destinada a usos culturals", explica Catalá.

Cridada a acollir el Teatre Escalante, dependent de la Diputació Provincial, fins a la construcció de la seua seu definitiva, en el barri de Beniferri, aquesta última funciona a mig gas en aquests moments, al no haver-se adjudicat encara el contracte de gestió cultural que afecta a aquest i a altres quatre nous centres cultural repartits per la resta de la ciutat i paralitzat el passat 13 de gener a fi d'actualitzar el pressupost del citat contracte al nou conveni col·lectiu sectorial.

La portaveu del PP segura que el més greu és que "no hi ha terminis concrets per a l'obertura de la resta de les naus i dels molls ferroviaris del Parc Central, els que es donen no es compleixen, i inexplicablement tampoc s'ha tret en tot aquest temps a concessió l'explotació del moll que recau al pas elevat de Giorgeta, previsiblement destinat a zones de restauració. Tots aquests espais haurien d'haver estat llestos per a la inauguració del parc al desembre de 2018".

El que és més greu, quasi cinc anys després que s'inaugurara la primera fase del Parc Central, el Govern Ribó i PSOE no solament no ha sigut capaç de posar en servei la majoria de les naus i molls del parc, "sinó que ara va a emplear durant 20 mesos un d'ells, el més pròxim a l'Avinguda Peris i Valero (moll 4), com a magatzem de materials de les obres de Ferrocarrils de la Generalitat per a connectar subterràniament les estacions de metro de les Calles Alacant i Xàtiva", apunta la portaveu del PP, María José Catalá.

Así consta en la resolució signada el passat 3 de març per la Regidora de Patrimoni Municipal per la qual s'autoritza "a l'Entitat de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana l'ocupació pel termini de 20 mesos de la parcel·la de propietat municipal, de 1.607 m2, situada en l'Avinguda Peris i Valero núm. 21, la naturalesa jurídica del qual és d'ús públic, per a apilament de material de les obres de construcció del túnel de la línia 10 de Metrovalencia, per a l'execució del projecte de connexió per als vianants subterrània entre les estacions de les Calles Alacant i Xàtiva. Aquest termini començarà a explicar des del dia de l'aprovació de la present autorització".

Finalment, malgrat les nombroses incidències registrades per actes vandàlics en el Parc Central, l'Ajuntament de València encara no ha procedit a reparar les destrosses ocasionades fa ja diversos anys en la nau més gran, destinada a poliesportiu, com tampoc estan operatives les càmeres previstes a l'entorn del parc. Des del Grup Municipal Popular, considerem que aquests dispositius haurien d'entrar en funcionament com més prompte millor a fi de previndre nous atemptats contra el nostre patrimoni i de localitzar als eventuals infractors.

Destacats