Ribó impulsarà una xarxa d’itineraris per a bicicletes i vianants que connectarà els Pobles del Nord amb València

L’alcalde i candidat a la reelecció anuncia també una unitat específica de policia de barri en Pobles del València, la reforma del CEIP González Martí de Benifaraig, tres aparcaments en Cases de Bàrcena i la compra de la Casa de la Demanà del Saler

Guardar

L'alcalde de València Joan Ribó en un acte de campanya de les eleccions municipals.
L'alcalde de València Joan Ribó en un acte de campanya de les eleccions municipals.

L'alcalde de València i candidat a la reelecció de Compromís per València, Joan Ribó, impulsarà una xarxa d'itineraris per a bicicletes i vianants que connectarà els Pobles del Nord amb València. En una presentació realitzada en Benifaraig i que a la vesprada portarà la campanya "Riboluciona València" a Carpesa, Ribó ha anunciat també una unitat específica de policia de barri per als Pobles del València -una demanda històrica-, la reforma integral del CEIP Manuel González Martí de Benifaraig, l'escola pública de referència al nord de la ciutat, tres nous aparcaments en Cases de Bàrcena i la compra de la Casa de la Demanà del Saler, que s’ha formalitzat hui en Junta de Govern Local per quasi 1 milió d’euros.

"Si ens fixem en els pressupostos participatius, any rere any es repeteix una demanda als Pobles del Nord. Es tracta d'una connexió segura per a vianants i usuaris de la bicicleta que connecte Massarrojos, Benifaraig, Borbotó, Carpesa i Poble Nou amb València", ha explicat l'alcalde Joan Ribó, candidat de Compromís per València a la reelecció. "Ha arribat el moment de comprometre's amb esta demanda, no sols perquè és necessària, sinó perquè contribueix a vertebrar la nostra ciutat i apropar els pobles a la resta del Cap i Casal. Per això impulsarem una xarxa d'itineraris per a bicicletes i vianants que, en la seua xarxa principal, és d'uns 10 quilòmetres, mentre que si desenvolupen totes les connexions entre pobles, arribaria fins als 18 quilòmetres", ha assenyalat Ribó.

El màxim responsable de la ciutat, que el passat estiu va participar en una passejada amb bici pels Pobles del Nord, destaca el gran valor paisatgístic de la proposta, que alinea amb l'estudi que la regidoria de Pobles de València va presentar fa uns mesos per a desenvolupar un anell en l'Horta. Ribó destaca que és una proposta realista i econòmicament viable. "La proposta busca, sobretot, la seguretat dels usuaris. Sabem que el Camí de Moncada i el Camí de Carpesa són vies amb molt de trànsit, per això plantegem esta xarxa que discorre principalment per camins rurals, sendes de ferradura i carreteres locals amb trànsit moderat. La major part del traçat està fet i sols s'ha de senyalitzar correctament, mentre que alguns trams concrets necessiten intervencions puntuals, com eixamplar-los o adequar la superfície".

Ribó ha destacat que la xarxa permet arribar des de València fins a Massarrojos i, fins i tot, connectar amb l'Anell Verd Metropolità. "Vaig tindre l'oportunitat de fer part d'este itinerari el passat estiu i, de veres, crec que pot convertir-se en un atractiu més per a l'Horta i per donar a conéixer estos pobles. A més, podríem senyalitzar la ruta amb els diferents edificis BRL que es trobem pel camí, com molins d'aigua o alqueries amb centenars d'anys", ha afegit.

Policia de barri per als pobles i reforma del CEIP  M. González Martí

L'alcalde Joan Ribó ha aprofitat esta presentació per a sumar dos noves propostes. "Altre de les demandes històriques, en general de tots els Pobles de València és la necessitat de crear una unitat específica de la policia de barri perquè patrulle estos pobles. Tenim guarderia rural, que s'ocupa dels camps, però necessitem presència de Policia Local als pobles per tal d'augmentar la sensació de seguretat i que presten un servei més pròxim a la ciutadania. Serà una de les línies de treball del pròxim mandat", ha assegurat el candidat de Compromís per València.

Joan Ribó també ha fet un important anunci en matèria d'educació, al comprometre's a incloure el CEIP Manuel González Martí de Benifaraig en la pròxima tanda del programa Edificant. En este centre, igual que en uns altres de similars condicions, es considera necessària una intervenció global que renove principalment tot el conjunt de les seues instal·lacions, millore l'estanquitat i aïllament dels edificis i s'adapte els paràmetres d'eficiència i qualificació energètica actuals. A més, pel fet que se situa en una parcel·la amb bastant arbrat i naturalitzada, la intervenció global permetria actuacions de millora i adaptació dels seus recorreguts exteriors dins d'un entorn privilegiat. “Estimem que esta intervenció integral suposaria una inversió de 3.078.701 euros, i per això s'inclourà en el programa Edificant del pròxim mandat", ha justificat el candidat de Compromís.


Aparcaments en Cases de Bàrcena i compra de la Casa de la Demanà

El màxim responsable de la ciutat ha explicat que en Cases de Bàrcena es destinaran tres parcel·les disponibles per a crear un total de 70 places d'aparcament per als vehicles del veïnat, de manera que afavorirà l'estacionament ordenat en el poble. En concret les tres bosses de sòl disponible estan en l'antiga fàbrica del Siglo, davant de la barraca i al costat de l'alcaldia pedània. "És una actuació molt demandada pel veïnat i que ens permet el canvi de planejament que ja està en la seua fase final d'aprovació", ha assenyalat Joan Ribó.

Finalment, l'alcalde Joan Ribó s'ha felicitat hui per la formalització de la compra de la Casa de la Demanà del Saler per quasi 1 milió d'euros, "un edifici històric d'este poble del Sud que durant molts anys han reclamat les entitats veïnals per a destinar-lo a ús sociocultural". "Nosaltres no prometem, ens comprometem i esta és una bona mostra. Vam dir que l'adquiriríem i hui per fi s'ha pogut formalitzar esta compra tan important per al Saler", ha afegit Ribó.

Destacats