Ribó ha participat en la cadena humana per un finançament just

Guardar

Joan Ribó Carles Desfilis
Joan Ribó Carles Desfilis

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha participat aquest matí en la cadena humana que han format centenars de persones arran de la convocatòria de la Comissió per un Finançament Just, "perquè la Comunitat Valenciana i València necessiten un tracte igualitari i just respecte la resta de comunitats autònomes i ciutats de tot l'Estat". L'alcalde s'ha mostrat taxatiu: "No volem ser més que ningú, però tampoc els últims de tots".

Centenars de persones a títol individual, així com representants d'institucions i entitats de la societat civil, sindicals, empresarials i polítiques s'han unit a aquesta cadena humana, quan es compleixen dos anys de la manifestació que ja es va convocar pels carrers de València per a reivindicar un finançament just. L'alcalde ha volgut "anar més enllà, i posar també el focus sobre les inversions en la ciutat de València. Com alcalde defenc i defendré allà on calga un tracta igualitari i just per a València".

L'alcalde ha manifestat que "sense un finançament just no serà possible tindre uns servicis públics de qualitat per a la ciutadania", i tot seguit ha nomenat algunes de les principals reivindicacions de la ciutat en matèria d'inversions: "en matèria ferroviària estem a anys llum d'on hauríem d'estar. Reivindique la construcció d'un túnel passant que travesse la ciutat, amb una estació central de passatgers, i alliberar el túnel de Serradora per a mercaderies, de manera que puguem prolongar-lo fins al límit urbà i connectar el port de València, la futura zona intermodal de la Font de Sant Lluís i la factoria Ford amb la resta de l'Estat i d'Europa".

El finançament del transport metropolità també ha tornat a ser "protagonista de les meues reivindicacions. Només cal recordar-ho en xifres: no pot ser que en els últims PGE, es destinaren 149 milions per al transport metropolità de Barcelona, 126 per a Madrid, fins i tot 49 milions per a Canàries i zero euros per a València".

Per últim, l'alcalde Joan Ribó ha reiterat "que el ministeri d'Hisenda complisca amb la seua promesa d'assumir el deute de la Marina de València, tal com el govern d'Espanya ha fet amb les Expo de Sevilla i Saragossa, o amb les Olimpíades de Barcelona". I ha reclamat, així mateix, unes inversions "adequades per als contenidors culturals valencians: IVAM, Palau de les Arts, Sant Pius V i Palau de la Música".

Arxivat a:

Destacats