Ribó diu que l'Ajuntament col·laborarà amb l'UCO si el demana dins de l'operació en la qual s'ha detingut a Corbín

Guardar

ribo_empadronamiento
ribo_empadronamiento

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat aquest dimarts que l'Ajuntament de la ciutat col·laborarà amb la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil si així ho demana aquest departament dins de l'operació que manté oberta i en la qual ha sigut detingut l'advocat José María Corbín, encunyat de l'exalcaldessa de València pel PP i senadora morta, Rita Barberá.

"L'Ajuntament està obert i col·laborarem en tot el que siga necessari perquè facen el seu treball", ha manifestat el primer edil, que ha assenyalat aquest migdia que "fins al moment" no hi ha hagut "cap relació directa" amb l'UCO "ni cap sol·licitud" de col·laboració en la citada operació.

Així mateix, Ribó ha afirmat, en declaracions als mitjans de comunicació després de conéixer-se la detenció de Corbín, que ni en el consistori de la capital valenciana ni en cap empresa pública o organisme autònom dependent d'ell s'ha produït cap registre relacionat amb aquesta actuació de la Guàrdia Civil.

"En aquest moment, no tenim comunicació que cap lloc de l'Ajuntament, de les dependències municipals, ni de les dependències de cap entitat autònoma de l'Ajuntament hagen sigut registrades", ha asseverat. Després d'això, ha ressaltat que si se sol·licitaren i dugueren a terme aquests registres, el consistori donaria "totes les facilitats".

El responsable municipal ha considerat que l'operació de l'UCO i la detenció del cunyat de Rita Barberá és un "tema que directament afecta a tot el Partit Popular que va governar" València "de 2011 a 2015, els últims quatre anys" d'aquesta formació al capdavant de l'Ajuntament.

Després d'això, Joan Ribó ha indicat que "ara" entén "perfectament" per què la presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) i candidata d'aquesta formació a la Generalitat, Isabel Bonig, "no considera oportú mantindre, en cas que governara, una Agència Antifrau".

"MOLT A AMAGAR"

Igualment, ha exposat que "ara" també entén "perfectament per què el PP i també Cs no volen una Conselleria de Transparència". "Entenem perfectament que aquests són uns temes que a ells no els interessen perquè tenen molt a amagar", ha apuntat l'alcalde.

Ribó ha assenyalat que tant ell com la resta de l'equip de govern actual de l'Ajuntament de València --Compromís, PSPV i València en Comú-- estan "profundament molestos" perquè aquesta jornada, a partir de l'operació oberta per l'UCO i l'arrest de Corbí, es "tornarà a relacionar la corrupció del PP, i en aquest cas del PP a l'Ajuntament de València, amb la ciutat la Comunitat Valenciana".

"Volem dir molt clar que València no té res a veure amb això, que la majoria dels valencians i les valencianes no tenim a veure amb això, que és un problema de corrupció d'un partit que ha sigut ja dit oficialment corrupte per part dels jutges", ha declarat sobre aquest tema el primer edil.

RETORNAR ELS DINERS

Així mateix, Ribó ha estimat "imprescindible" que en el cas que s'haja defraudat diners, els qui ho hagen fet "retornen als valencians fins a l'últim cèntim que presumiblement hagen robat i sostret per als seus negocis, en definitiva, per a fer campanyes fraudulentes, campanyes dopats per a les eleccions municipals com va ocórrer en el passat".

Preguntat per si algunes de les empreses investigades en l'operació de l'UCO coneguda aquest dimarts estan treballant en l'actualitat per al consistori i per la decisió que s'adoptaria en aqueix cas, l'alcalde ha exposat que "és ràpid per a parlar d'això".

No obstant això, ha assenyalat que en el consistori es compta "ja amb unes normes de contractació i de funcionament" i que de ser "judicialment provat" es prendrien "mesures en aqueix sentit".

Arxivat a:

Destacats