Ribó demana solució per als problemes ferroviaris

També recorda que l'estació de l'AVE es va construir amb caràcter "provisional"

Guardar

estacion ave valencia
estacion ave valencia

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha reclamat aquest dimecres a l'administració central solucions als problemes ferroviaris de la ciutat i ha lamentat la provisionalitat de l'estació de l'AVE, Joaquín Sorolla. Ha indicat que el Govern ha de saber que "València també existeix" per a abordar aquestes qüestions i ha assegurat que si no se solucionen "condicionaran tot el sud del Corredor Mediterrani i el seu funcionament".

"Si el node de València no està ben arreglat, serà el semàfor de tot el Corredor Mediterrani. Això és intolerable", ha exposat el primer edil preguntat sobre aquest tema després d'assistir a la reunió del Patronat de Fira València.

Ribó ha lamentat que la provisionalitat amb la qual es va inaugurar l'estació Joaquín Sorolla de València, a la qual arriba l'AVE, dure "nou anys" i que la ciutat estiga encara "sense tindre el canal d'accés i sense tindre un projecte clar d'estació" definitiva "i dels túnels d'eixida".

"No fa pensar que per molt ràpid que siga, la provisionalitat durarà uns quants anys més. És escandalós", ha declarat el responsable municipal, que ha agregat que comptar amb una estació definitiva és "un tema fonamental per a la ciutat".

Joan Ribó ha afirmat que "València és un node clau del Corredor Mediterrani" i ha destacat també les seues connexions, "molt importants", amb Madrid i amb Saragossa. "El problema de les infraestructures és fonamental per a la ciutat. No hi ha cap altre element i infraestructura tan important com aquesta. És molt important abordar-ho", ha subratllat.

Així, ha censurat que Adif estiga actuant en infraestructures ferroviàries i no en les quals necessita la capital valenciana. "En aquests moments està acabant el túnel de Madrid, ha pagat el 99,9 per cent de Valladolid i la immensa majoria de Saragossa. Què passa amb València. És intolerable", ha afirmat sobre aquest tema.

Ribó ha manifestat, "amb moltíssima claredat", que "la productivitat de tots els elements claus de l'economia depenen de l'estació" definitiva de València. "La nostra connectivitat a Europa, tots els elements de connectivitat amb la resta de ciutats de l'Estat espanyol", ha precisat.

Preguntat per si aqueixes reivindicacions formen part de la negociació de Compromís amb el PSOE per a recolzar la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern, l'alcalde de València ha respost que "evidentment és un dels elements que ha plantejat com a clau".

"JA ESTÀ BÉ"

"Tot l'empresariat es manifesta respecte al Corredor Mediterrani i no hi haurà si no s'arreglen els problemes ferroviaris de la ciutat. És l'element fonamental de connexió a tots els nivells, Cal reivindicar-lo amb tota força, sobretot, quan hi ha un tractament dolent --de València-- respecte a altres ciutats espanyoles", ha agregat l'alcalde.

Joan Ribó ha apuntat que cal dir al Ministeri de Foment i al nou Govern d'Espanya que "ja està bé" i que "València també existeix".

Destacats