Ribó demana que l'Estat modifique Llei de Mecenatge i no faça competència deslleial per a cobrar IBI a l'Església

Guardar

catedral-valencia
catedral-valencia

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha ressaltat que l'Estat ha de fer "determinats passos" per a dur a terme el cobrament de l'Impost de Béns immobles (IBI) a entitats religioses, com modificar la Llei de Mecenatge, norma que fa que aquest cobrament siga "molt difícil" encara que "no impossible", i que no faça "competència deslleial" amb aquest cobrament.

Així s'ha pronunciat aquest dijous el primer edil a ser preguntat pels passos a seguir per a cobrar l'IBI a l'Església, durant la visita de l'alcalde a la Marina de València, en la qual ha estat acompanyat de la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

"Cal conscienciar a l'Estat que ha de fer determinats passos, com modificar la Llei de Mecenatge, que va introduir l'expresident del Govern José María Aznar, que permet que en aquest moment siga molt difícil, no impossible, cobrar a l'Església", ha apuntat.

Al mateix temps, ha advocat per plantejar-se "seriosament un element que la Unió Europea (UE) té molt en compte". "No es pot fer competència deslleial. Qui té una universitat privada que no paga imposats, enfront d'una privada que paga, fa una competència no gaire lleial una a l'altra", ha subratllat.

Destacats