Ribó demana a les dones que diguen si cal reprovar a Vox

Guardar

Movilització feminista a València
Movilització feminista a València

L'alcalde de València, Joan Ribó (Compromís), ha instat aquest divendres a totes les dones que "opinen" si cal reprovar al grup de Vox a l'Ajuntament per no sumar-se al Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència cap a les Dones del passat 25 de novembre. "Que ho diguen les dones, opineu vosaltres", ha asseverat.

Reprovar a Vox és una opció que estudia el govern del Rialto (Compromís i PSPV) per negar la violència masclista i no assistir aquest passat dijous a l'acte institucional celebrat en el consistori amb motiu del 25N.

Ribó ha denunciat a preguntes dels periodistes que és "una actitud absolutament intolerable". "La seua manera d'afrontar la violència contra les dones sembla un al·legat a determinats comportaments masclistes que són la base de la violència de gènere", ha asseverat.

"Per desgràcia", ha lamentat que els representants de Vox segueixen "maneres de pensar d'altres països que no es distingeixen pel seu tracte igualitari a les dones", així com "altres formes històriques que hem viscut en aquest país". Ho ha il·lustrat com "un anacronisme en l'espai i temps".

Els dos regidors de Vox en la capital valenciana, José Gosálbez i Vicente Montañez, no van acudir la passada jornada a l'acte institucional i van comparéixer prèviament davant els mitjans per a explicar la seua postura respecte a la convocatòria i al 25N.

Davant aquesta postura, la vicealcaldessa i portaveu socialista, Sandra Gómez, va proposar aquest dijous que l'Ajuntament present en el ple ordinari de desembre una moció per a "reprovar el negacionisme masclista de Vox". "Estan negant alguna cosa que ha assassinat a més de 1.000 dones" a Espanya, va advertir, recordant el "gran consens polític" contra aquesta xacra aconseguit en els últims anys.

Arxivat a:

Destacats