Ribó celebra l'anul·lació del pla especial de la ZAL: "Obri una nova etapa després de 28 anys de lluita"

Guardar

L'alcalde de València, Joan Ribó
L'alcalde de València, Joan Ribó

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha celebrat la sentència que anul·la el pla especial de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del port i ha considerat que "obri una nova etapa després de 28 anys de lluita ciutadana".

En un missatge publicat aquest dissabte en el seu compte en la xarxa social Twitter, Ribó ha instat les administracions públiques, després de la fallada de la Sala, a "assumir la responsabilitat i bastir ponts al diàleg per a construir un futur digne i sostenible per a aquest poble de València".

"Gràcies al veïnat de la Punta, aquesta sentència obri una nova etapa després de 28 anys de lluita ciutadana", ha afegit l'alcalde de València.

La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha estimat el recurs presentat per l'associació de veïns de la Punta La Unificadora i ha anul·lat la resolució de la Conselleria de Vertebració del Territori del 17 de desembre de 2018 que disposava aprovar definitivament el Pla Especial de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del Port de València.

La sala, en una sentència datada a 31 de març, estima així el recurs contenciós administratiu número 41/2019 presentat per l'Associació de Veïns de la Punta La Unificadora, ha detallat l'associació. El TSJCV declara nul·la la resolució i anul·la el pla especial de la ZAL "per ser contraris al dret".

Destacats