Ribó anuncia que es crearan zones de socialització canina en tots els barris

Des de Compromís es declaren satisfets pel seu treball en l’àmbit de Benestar Animal, i anuncien la creació d’un web municipal per a facilitar d’adopció d’animals

Guardar

Ribó Tello perros
Ribó Tello perros

Aquest matí Joan Ribó, candidat de Compromís per a revalidar l'alcaldia de València, ha fet balanç de les mesures que s'han dut a terme durant aquesta última legislatura per part de la Regidoria de Benestar Animal, amb Glòria Tello al capdavant.

Cal destacar els 4.340 animals que han sigut adoptats durant aquests últims quatre anys, que es reflecteix en una disminució molt important del nombre d'animals en el centre d'acolliment de Benimàmet, passant de més de 500 animals, a uns 250 en l'actualitat.

Per part seua, l'alcaldable també ha anunciat les noves mesures que s'adoptaran en els pròxims anys, incloent-hi l'obertura de dos centres d'acolliment nous, un en la zona nord per a animals de companyia, que Tello ja va anunciar i el projecte es troba a l'espera de ser licitat per a començar les obres; i un altre centre metropolità, que portarà més temps.

18 noves zones de socialització per a gossos

"Els animals són una peça fonamental en la nostra societat", ha declarat l'alcalde, afegint que estan "molt contents amb el que s'ha fet". Ribó ha explicat que fa quatre anys a penes es podien trobar zones de socialització de gossos, més enllà dels "pipican", quasi en desús. Durant aquesta legislatura, s'han creat 18 zones noves, a més d'arreglar altres 11 perquè els gossos puguen jugar i córrer sense interferir amb la resta de persones usuàries de les zones verdes en els barris.

Glòria Tello i Joan Ribó amb una veïna i la seua mascota, aquest matí.

Joan Ribó ha anunciat que pretén que tots els barris de la ciutat compten amb espais d'aquest tipus perquè totes les famílies amb gossos puguen tindre accés a una zona especialment condicionada per als cans. També es crearan zones "agility", com la que ja hi ha en el Parc Central, per a facilitar que els gossos facen exercici.

Compromís parteix de l'estratègia de sacrifici zero, no solament en gossos i gats, centrant-se en l'esterilització i el control de les colònies felines i els ocells. A més, les polítiques de benestar animal continuaran sent protagonistes perquè València es posicione com a ciutat "pet-friendly".

Pàgina web municipal per a l'adopció

Una de les mesures que Compromís vol posar en marxa en la pròxima legislatura, és la creació d'una nova pàgina web municipal per a facilitar l'adopció d'animals de companyia, després de l'èxit de les campanyes que s'han dut a terme fins ara.

D'altra banda, altra mesura important serà posar a la disposició dels centres escolars una sèrie de materials per a augmentar la conscienciació sobre respectar als animals de companyia, dirigit als més menuts.

Aquests anuncis arriben hui mateix, quan se celebra el Dia Mundial de les Abelles, un tema en el qual l'Ajuntament també està treballant, recollint eixams i traslladant-los a llocs segurs on puguen pol·linitzar. Ribó també ha explicat que és necessari prendre acció per a evitar el que podria ser una gran catàstrofe.

Pel que fa als nous centres d'acolliment que s'espera posar en marxa durant la pròxima legislatura, Glòria Tello ha recordat que el centre de la zona nord ja està preparat per a ser licitat. El projecte arquitectònic ja es va presentar, centrat a millorar la qualitat de vida dels animals, coneixent les seues necessitats i gustos. Així, Tello espera que arribe a convertir-se en un centre exemplar.

En el cas del centre metropolità, podria ser més complicat, però des de l'Ajuntament faran tot el possible perquè més municipis s'unisquen a la iniciativa, com ja ho ha fet Torrent.

Destacats